Haberler

Hendek'te Yaban Hayvanları İçin Ormana Yem Bırakıldı

Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Ekipleri, Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Yaban Hayvanlarının Aç Kalmaması İçin Hendek İlçesi'nde Ormanlık Alana Yem Bıraktı.

Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının aç kalmaması için Hendek İlçesi'nde ormanlık alana yem bıraktı.

Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Hendek İlçesi'nde ormanlık alana giderek kar kalınlığının yarım metreyi aştığı bölgelerde yem bıraktı. Ekipler, Selmandede Mesire Alanı yakınlarındaki ormanlık araziye daha çok karacalar ile diğer memeli türlerinin yiyebilmeleri için kuru ot bıraktı. Yüksek kesimlerde memelilerin yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek ot bulmakta zorluk çektikleri, alçak kesimlerde kar bulunmadığı için kuşların yiyecek sorunu bulunmadığı kaydedildi.

Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürü Nurettin Taş, yaban hayvanlarının yaşam alanlarının yerleşim merkezlerinden uzak ve daha olumsuz hava koşullarının yaşandığı yüksek yerlerde bulunduğunu belirterek, "Bu nedenle ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının en büyük sorunu olan yem ve su ihtiyaçlarının karşılanması için doğaya yem takviyesi yapılması gerekmektedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title