Haberler

HDP'li Önder'den Şırnak'taki Tümen Komutanına Ağır Suçlama

Güncelleme:

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya, Uludere'de katırların itilaf edilmesini tuzak olarak nitelendirerek Şırnak'taki tümen komutanına ağır suçlamalar yöneltti.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, sınırdaki bombardımanda 34 kişinin öldürüldüğü Uludere'de şimdi de katır itlafı yapılarak sürecin provoke edilmek istendiğini söyledi. Sırrı Süreya Önder, Uludere'de katırların askerler tarafından 'kaçakçılıkta kullanıldığı' gerekçesiyle 8 katırın itlaf edildiğini, 5 katırın yaralı kurtarıldığını ve 72 katır için de itlaf kararı alındığını söyledi.

"SÜRECİ PROVEKE ETME AMACI GÜDÜLDÜ" İDDİASI

Halkın tek geçim kaynağı olan hayvanların itlafına göstereceği tepkinin öngörülerek, süreci provoke etme amacının güdüldüğü görüşünü savunan Önder, "Bu yönelimler bütün hızıyla sürmektedir ve Roboski'de halk ayaktadır" dedi.

TUZAK DİYE NİTELENDİRDİ

Yarın bölgeye HDP milletvekillerinin gideceğini belirten Önder, "Hükümetin geç kalmadan Roboski'ye gidecek vekillerimiz ile birlikte, esasen kendi varlığını da hedefleyecek olan bu tuzağı boşa çıkarması tarihi bir sorumluluğudur" diye konuştu.

ASKERE AĞIR SUÇLAMA

Sırrı Süreyya Önder, sınırdaki bombardımanda 34 kişinin öldüğü olayın olduğu dönemdeki Gülyazı Tugay komutanının şimdi Şırnak'ta tümen komutanı olduğunu hatırlattı, "Tümen komutanı olarak bölgede halka karşı sürecin ruhuna uymayan hukuksuz yönelimler göstermektedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Roboski Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (228)

bilgiç:

ula , bu devşirme, sanatçı bozuntusu da adam oldu, milletin başına.

28
72
yanıtYanıtla
desertm@m.m:

Çıkışta bekle beni.

yanıt53
yanıt1
yurt sevdalısım@m.m:

Aynen doğru

yanıt3
yanıt1
KÜRTLERİN SINIRIDIR:

ŞIRNAK KÜRTLERİNDİR- SINIR VE SINIR DIŞI DE KÜRTLERİNDİR-VE ORANIN TÜM HALKI DA KÜRTTÜR VE KÜRTLERİN MAZOTUDUR EY KOMUTANLAR SİZE NE OLUYOR?

73
23
yanıtYanıtla
AkıncıBeyimobilWeb@haberler.com:

Katırlar ve onları kullananlar eşekler örgüt adına kacakcılık yapıyor.Ne sabote edilmesi sen ilk önce tunceli hakkari şırnakta son günler içersinde yapılan saldırı ve tacizlerin ne olduğunu söyle yok onlar sabote değil de ne Başkasının burnundaki tüye takılacağına kendi sırtındaki küfeyi açıkla...

16
75
yanıtYanıtla
VanlıMobil-IOS:

Vatansızlar

21
61
yanıtYanıtla
HalkMobil-IOS:

Bu herif kurtlerin kanini emiyor. Hesabi bir yun sorulmali.

22
58
yanıtYanıtla
zazalar kürt falan değildir:

Bir Türk olarak Zazalar kürttür kürt değildir tartışmasından bıktık. Zazalar, deforme olmuş eski bir Türk aşiretidir. Kürtlerin ise ne olduğu bilinmiyor. Kendilerini eski kavimlerden birine yamamaya çalışıyorlar.

16
56
yanıtYanıtla
f-1mobilWeb@haberler.com:

Biri şu salağa kaçakçılığın suç olduğunu anlatabilirmi lütfen.

22
50
yanıtYanıtla
Kaan ÖztürkMobil-IOS:

Kürt yalakası katıra ihtiyaç varsa sen koş göreve

45
27
yanıtYanıtla
Tüm 228 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title