Haberler

Havza'da Danelik Mısır Kurutma Tesisi Faaliyete Başladı

Güncelleme:

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, DOKAP destekli proje kapsamında ilçede kurulan danelik mısır kurutma tesisinin faaliyete geçtiğini duyurdu. Tesiste yapılan incelemede, tesisin maliyetinin 1 milyon 800 bin lira olduğu ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) destekli proje kapsamında ilçede kurulan danelik mısır kurutma tesisinin faaliyete başladığını bildirdi.

Tesiste incelemede bulunan Genç, 1 milyon 500 bin lira değerindeki kurutma tesisin yüzde 75'nin DOKAP, yüzde 25'nin de kendileri tarafından finanse edildiğini söyledi.

Tesisin makine ekipman alımı ve inşaat maliyetiyle yaklaşık 1 milyon 800 bin liraya mal olduğunu anlatan Genç, "Mısır ülke ekonomimiz için önemli bir ürün ve depolanması için uygun nem oranına sahip olması gerekiyor. Bölgemizde danelik mısır, hasat sonrası yaklaşık yüzde 25 oranında rutubete sahip oluyor. Mısırın depolanması için ürünün yüzde 15-16 rutubet oranında olması gerekiyor. Hayata geçirdiğimiz proje ile bölge ve ülke ekonomimize katkı sunmayı hedefledik." dedi.

Samsun Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Çayır ve Mera Şube Müdürü Namık Akgül, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile emeği geçenlere teşekkür eden Genç, bölge çiftçisine hizmetlerine devam edeceklerini dile getirdi.

Genç, tesisin faaliyete geçmesiyle 150 ton danelik mısırın işlendiğini vurgulayarak, "Tesisimizi sezon sonuna ancak yetiştirdik. İnşallah önümüzdeki sezon daha çok mısırı işleyeceğiz. Tesisimiz Havzalı çiftçilerimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Ziyarette Havza Ziraat Odası Başkan Yardımcısı İlhami Oğuz ile yönetim kurulu üyeleri Uğur Sağlam ve Seyitahmet Ünal da bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mısır Havza Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title