Haberler

Haniye, Bakanlar Kurulu Listesini Abbas'a Sundu

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Hamas ile El Fetih Arasında 8 Şubatta Mekke'de Sağlanan Uzlaşmanın Ardından Oluşturulan Ulusal Birlik Hükümetinde Yer Alacak Bakanların Listesini Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a Sunduğunu Açıkladı.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Hamas ile El Fetih arasında 8 Şubatta Mekke'de sağlanan uzlaşmanın ardından oluşturulan ulusal birlik hükümetinde yer alacak bakanların listesini Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a sunduğunu açıkladı.

Gazze'de, beraberinde yeni hükümette yer aldığı bildirilen Filistin Ulusal İnisiyatifi'nden Mustafa Barguti, muhtemel Başbakan Yardımcısı Azzam El Ahmed, İçişleri Bakanı Hani El Kavasmi, Dışişleri Bakanı Ziyad Ebu Amr'ın da aralarında bulunduğu bazı bakanlarla çok kısa bir basın toplantısı düzenleyen Haniye, ulusal birlik hükümetinin kurulmasına Amerika ve İsrail dışında tüm dünyanın destek verdiğini söyledi.

Filistin Başbakanı, hükümet listesinin Cumartesi günü toplanacak Mecliste güven oyuna sunulacağını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title