Haberler

PKK dan Gövde Gösterisi

Güncelleme:

Çukurca Belediyesi tarafından Han Yaylası'nda, düzenlenen festival PKK'nın gövde gösterisine sahne oldu.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 20 yıldır güvenlik nedeniyle çıkılamayan Han Yaylası'nda, Çukurca Belediyesi tarafından düzenlenen festival PKK'nın gövde gösterisine sahne oldu. PKK flamaları ve Abdullan Öcalan posterlerinin açıldığı festival alanında gece havai fişek gösterisi yapılırken, çekilen PKK'lı gruplar dağlarda uzun süre havaya ateş açtı.

Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Han Yaylası'nda, Kürt şair ve yazar Ahmed-i Hani adına festival düzenlendi. Dün başlayan festivale bugün Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP il Başkanı Rahmi Kurt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 5 bin kişi katıldı. Festival alanına PKK flamaları ve Öcalan posterleri asıldı.

Han Yaylası'na dün araçlarla gidenler geceyi burada kurulan çadırlarda geçirdi. Gece de havai fişek gösterisi düzenlendi. Gecenin karanlığında yapılan havai fişek gösterisi sırasında dağlardan silah sesleri yankılandı. Silah seslerinin geri çekilen PKK'lı gruplardan geldiği belirtildi. Hava fişek ve silah sesleri dakikalarca sürdü.

Çadırların fenerlerle aydınlatıldığı festival alanında katılımcılar mangal keyfi yapıp, gece geç saatlere kadar Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti. Miting alanına dönüşen festivalde, Öcalan'ın konuşmaları ve çeşitli eylemler sırasında çekilen görüntüler de sinevizyonla izletildi.

Festivalde Kürtçe konuşma yapan BDP Parti Meclisi üyesi M. Sıddık Akış, barış sürecini başlatan Abdullah Öcalan sayesinde 20 yıl aradan sonra Ahmed-i Hani Yaylası'nda festival düzenlendiğini söyledi. Süreçle ilgili Hükümeti eleştiren Akış, "Eğer Kürtler bugünlere gelmişse sayın Öcalan sayesinde bu mücadele olmuştur. Bu nedenle Öcalan'ın önünde saygıyla eğiliyoruz. Sayın Başbakan, siz Kürtlerin önderine bölücü diyemezsiniz. Bu bir halk önderi ve Kürtlerin lideridir. Kürtler sizi kabul etmiyor. Sayın Başbakan diyorsunuz ki, PKK teröristtir. Eğer teröristse peki siz nasıl müzakere yapıyorsunuz? Sayın Başbakan yalan, dolan sözlerle artık Kürt halkını kandıramazsınız. PKK geri çekilmede görevini yaptı. Şu an sorumluluk hükümette" dedi.

Çukurca Belediyesi tarafından düzenlenen Ahmed-i Hani Festivali'nin bugün sona ererken, Han Yaylası'na gidenler de geri dönmeye başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Abdullah Öcalan Hakkari Çukurca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title