Haberler

Hamsi Şenliğinde 5 Ton Balk 2 Saatte Tükendi

Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği 2.Hamsi Şenliği'nde beş ton balık iki saatte tükendi.

Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği 2.Hamsi Şenliği'nde beş ton balık iki saatte tükendi. 50 usta tarafından pişirilen hamsiyi yemek için metrelerce kuyruk oluştu.

Beykoz Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Beykoz Hamsi Şenliğine yağmur ve soğuk havaya rağmen binlerce vatandaşın yoğun ilgisi oldu. 5 ton hamsi ekmek arasında 10 bin vatandaşa helvayla birlikte ikram edildi.

Sabah saatlerinde başlayan hazırlıklar mangalların kurulmasıyla birlikte hamsiler ızgaralarda pişirilerek dağıtılmaya başlandı. 50 usta tarafından 10 ayrı mangalda pişirilen hamsiler, Karadeniz müziği eşliğinde dağıtıldı.

Beykoz Hamsi Şenliği'nde sahne alan Karadeniz yöresinin sevilen ismi Cimilli İbo'nun hareketli türküleriyle vatandaşlar bir taraftan hamsi yerken bir taraftan da horona eşlik etti. Mangalların başına geçen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de elleriyle vatandaşlara hamsi ikramında bulunarak, "Geçen yıl üç ton hamsi dağıtmıştık, yetmemişti. Bu yıl beş ton dağıtıyoruz, yine yetmedi. Gelecek yıl 10 ton hamsi ikramında bulunacağız. Beykoz Karadenizli vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir ilçe ama 81 ilden her vatandaşımız bugün hamsi şenliğine geldi. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bu tür etkinlikler birer vesiledir. Hamsi yemek için çocuklarıyla birlikte gelen aileler var. Sloganımız 'Beykozlular hamsisiz kalmasın'" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Beykoz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title