Haberler

Halep'te Sivillere Yönelik Saldırılar

Halep Yerel Yönetim Meclis Başkanı Breta Hacı Hasan, Suriye'de siyasi bir çözümün sağlanması için bölgede şiddetin son bulmasın gerektiğini belirterek, "İnsanların üzerine bomba yağdırmaktan vazgeçmeleri gerekiyor.

Halep Yerel Yönetim Meclis Başkanı Breta Hacı Hasan, Suriye'de siyasi bir çözümün sağlanması için bölgede şiddetin son bulmasın gerektiğini belirterek, "İnsanların üzerine bomba yağdırmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Buna son vermeden siyasi bir çözümden bahsedemeyiz." dedi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Hasan'ı makamında kabul etti. İkili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hasan, "Bölgede acil bir durum söz konusu olduğu için alınacak tedbirlerde de ona göre hızlı davranmak gerekiyor. İnsanların üzerine bomba yağdırmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Buna son vermeden siyasi bir çözümden bahsedemeyiz." diye konuştu.

Hasan, AB üyesi bir ülke olarak Fransa'nın Halep konusunda daha cesaretli davranmasını beklediklerini vurguladı. Halep'te yaşanan trajedinin tabii afet seviyesini aştığına işaret eden Hasan, "Artık kadın ve çocuklar açlıktan ya da soğuktan hayatını kaybediyor. Alınması gereken en acil tedbirler sivillerin bölgeden güvenli bir şekilde çıkışını sağlamak ve insani yardımları ulaştırmak." ifadelerini kullandı.

Hidalgo ise, belediye olarak Halep'e insani yardım koridoru açılması gerektiğini belirterek, "Bombardıman altında kalan sivil nüfusa ihtiyaç duydukları gıda yardımlarını acilen ulaştırmalıyız. Uluslararası toplumun desteğiyle bölgeden uzaklaşmak isteyenlere yardım edilmeli ve can güvenlikleri korunmalı. Tüm Halep halkı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya." dedi.

Hafta sonu Papa Franciscus'un Avrupa'daki belediye başkanlarını ağırlayacağı zirveye katılacağını belirten Hidalgo, Papa'ya Halep halkının mesajını ileteceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title