Haberler

Hakkari'de, 'uluslararası dağ bisikleti kupası' yarışması

HAKKARİ, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nca organize edilen 'Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışı'na ev sahipliği yaptı.

HAKKARİ, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nca organize edilen 'Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışı'na ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan ve Japonya'dan da 13 sporcunun katıldığı yarışmada, erkeklerde birinciliği Kazakistan'dan Shakir Adilov, kadınlarda ise Ayşe Çakır elde etti.

Kent merkezindeki Merzan Mahallesi'nde, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nca 'Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışı' düzenlendi. Erkekler ve kadınlar olmak üzere iki kategoride düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan ve Japonya'dan da 13 sporcu katıldı. Hakkari Valisi İdris Akbıyık tarafından başlatılan yarışmada 4 kilometrelik parkurda sporcular, 8 tur yarıştı. Dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden sporculara halkın ilgisi yoğundu. Yarış sonunda erkeklerde Kazakistan'dan Shakir Adilov birinciliği, aynı ülkeden Kirill Kazantsev ikinciliği, Japonya'dan Taki Sawada da üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda ise yarışa tek katılan Ayşe Çakır birinci oldu.

HAKKARİ, İLK KEZ ULUSLARARASI BİR YARIŞMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Vali İdris Akbıyık, Hakkari'nin ilk kez uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, "Değişik ülkelerden bisiklet yarışmacıları burada. Bu yarışlar ilimizin, ülkemizin tanıtımı ve dağ bisikletine olan ilginin artması açısından önemli. Hakkari, dağ sporları, kış sporları ve kış turizmi anlamında önemli bir merkez. İnşallah bu potansiyeli bundan sonra da yapacağımız ulusal ve uluslararası turnuvalarla hem Türkiye'mize hem de yurt dışında tanıtacağız" dedi.

Sporcuları ve diğer konukları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını dile getiren Akbıyık, "Sporculara misafirperverliğimizi göstereceğiz, Hakkari'mizi en güzel şekilde tanıtacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Bisiklet Federasyonuna, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, katkı sunan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Dereceye giren sporculara madalyaları, Vali Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür tarafından verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Japonya Hakkari Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title