Haberler

Ankaralı ziyaretçiler Araç ilçesinin yaylalarına hayran kaldı

Güncelleme:

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki yaylaları ziyaret eden öğretmenler ilçeden mutlu ayrıldı.

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki yaylaları ziyaret eden öğretmenler ilçeden mutlu ayrıldı.

Yayla turizmi kapsamında, ilçenin tanıtımı için Ankara Anaşehir Koleji yönetimi ve öğretmenleri ilçede ağırlandı.

Ziyaretçilere Okçular Şelalesi, Fındıklı ve Gölcük yaylaları ile İntaş Mağarası, Tuzaklı Göleti gezdirilerek ilçenin yöresel çorbası "Göce" ve kanlıca mantarı ikram edildi.

Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, AA muhabirine, ilçede böyle bir etkinlik yapmaktan onur duyduğunu belirtti.

İlçelerindeki yaylaların dünyanın sayılı yaylaları arasında bulunduğunu ifade eden Sarıkaya, "Bu turizm rotalarının belirlenmesinde bu bölge çok etkin bir yer olarak görülmekte. Bu nedenle turizmin başlangıcı olsun, miladı olsun diyerek bugünü çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum, geldikleri için de çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal ise ilçede somut ve somut olmayan birçok kültürel miras olduğunu belirtti.

Tematik turizm rotaları oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Haberal, "Bugün burada Ankara'dan Anaşehir Kolejini misafir ettik. Ankara'dan gelen misafirlerimize önce Okçular Şelalesi'ni gezdirdik. Doğal güzelliklerin arasında, bozulmamış doğasıyla ormanlık arasından geçtik. Flora ve fauna çeşitliliğinin arasından geçerek insanları bilgilendirdik. Fındıklı Yaylası'nda güzel ikramlarımız oldu." dedi.

Bölgeye gelen özel okulun Yönetim Kurulu Başkanı İlker Çekinmez ise ilçenin doğasını çok beğendiğini söyledi.

Özel okulun kurucusu Füsun Çekinmez de öğretmenlere moral ve motivasyon amacıyla ilçeyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Hande İlayda Yılmaz da yaylaları Türkiye ve tüm dünyanın ziyaret etmesi gerektiğini ifade ederek, "İnanılmaz güzellikler mevcut. Bu turun bir dahaki seferinde daha kalabalık gruplarla buraya gelmeyi umuyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Tragger Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title