Haberler

Gto Başkanları Atatürk'ün Gaziantep'i Teşriflerinin 85. Yıl Dönümünü Kutladı

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i Teşriflerinin 85. yıl dönümünü kutladı.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i Teşriflerinin 85. yıl dönümünü kutladı.

Kurtuluş Savaşının öncüsü, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i Teşriflerinin 85. yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, mesajında, Ulu Önder'in Gaziantep'i teşriflerinin 85. yıl dönümünde aynı mutluluğun ve heyecanın hala yaşandığını vurgulayan GTO Başkanları, "26 Ocak 1933 tarihinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'imizi onurlandırdığı ve iki Gazi'nin buluştuğu o kutlu günün 85. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşının öncülerinden biri olan Gaziantep direnişi ve işgal kuvvetlerine karşı verilen mücadele Kuvayı Milliye ruhunun temelini oluşturmaktadır. Gaziantep işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve türlü imkansızlıklara rağmen, hiçbir yerden yardım almadan büyük bir kahramanlık, irade ve dayanma gücü sergilemiştir.Yiğit halkımız, tarihe mal olmuş örnek savunmasıyla Şahinbeylerin, Şehitkamillerin, Karayılanların ve daha nice adsız kahramanın öncülüğünde, 6317 şehit verme pahasına Antep'i düşman işgalinden kurtarmış ve şehir Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanıyla taçlandırılmıştır. O zor zamanda şehrimizin vermiş olduğu mücadeleyi yakından takip eden Ulu Önder Atatürk Gaziantep'e gelerek gösterdiği direnişten ötürü Gazianteplileri tebrik etmiştir. Milli mücadele yıllarında Gazianteplilerin gösterdiği yiğitçe direniş ve kahramanca mücadele tüm yurtta kurtuluş savaşının adeta fitilini tutuşturmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgal altındaki vatan topraklarında düşmana karşı her şeyini ortaya koyan Antep halkını şu sözlerle anlatmıştır:

'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil bütün Türkiye kurtardılar.' Antep'ten yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi bütün Türkiye'yi aydınlatmıştır. Bunu birçok konuşmasında dile getiren Atatürk'e Gaziantep'i ziyaretinde yapılan törenle nüfus belgesi verilmiş ve Atatürk Gaziantep nüfusuna kaydolmuştur. Böylelikle 26 Ocak 1933 tarihinde iki Gazi ebediyen buluşmuştur. Bu onur bütün Gazianteplilerindir ve ebediyen devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bu onurlu günün coşku içerisinde kutlanmasını diler, sevgi ve saygılarımızı sunarız" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title