Haberler

Gözyaşları ile Değil 'sevinçle' Yıktılar

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi'nde depreme dayanıksız 15 bin gecekondudan 1500'ü 'sevinçle' yıkılmaya başlandı.

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi'nde depreme dayanıksız 15 bin gecekondudan 1500'ü 'sevinçle' yıkılmaya başlandı. Depreme dayanıksız binaların yıkılıp yerine sağlam binaların inşa edileceğini belirten Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Korkut, "Artık insanımız insan gibi yaşasın ve depremde ölmesin istiyoruz" dedi.

'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında belediyenin özellikle gecekondu kesimlerinden Hasanı Basri, Hacıcuma, Taşşmescit ve Narmanlı mahallelerinde 30 milyon TL'ye kamulaştırılan 1500 konut ve işyerinin yıkımı sürüyor. Kamulaştırılan ev sahiplerini bugüne kadar mağdur etmediklerini belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, şöyle dedi:

"Beldemizin yüzde 25'i gecekondu. Yüzde 50'si de gelişi güzel yapılan binalardan oluşuyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında öncelikle olası bir depremde hasar görecek evleri yıkıyoruz. Erzurum ikinci derecede deprem bölgesi. İki yıl öncesinden deprem tehlikesini gördük ve yıkımlara başladık. Van depreminden sonra bu yıkımlara hız verdik. İller Bankası'ndan aldığımız 30 milyon TL ile şehri metruk görüntü ve depreme dayanıksız evlerden kurtaracağız. Ev ya da işyerini yıktığımız bir kişiye en az 60 bin lira verdik. Bu mahallelerde değil deprem, yangın bile olsa sokak arasına itfaiye araçlarının girmesi mümkün değil. Yıktığımız gecekonduların yerine son derece modern, sosyal donatıları ve yeşil alanları olan ve depreme dayanıklı konut ve ticaret alanları oluşturulacak. Yaptıracağımız evleri isteyen herkes satın alabilecek. Şehrin silueti değişecek. Önümüzdeki yıllarda Erzurum'a gelenler kentte çok ciddi değişiklikler görecek."

Kepçenin yıktığı 3 katlı bir binanın önünde basın mensuplarına gülerek poz veren Belediye Başkanı Ali Korkut, konutların yıkılışını gözyaşları ile değil, sevinçle izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title