Haberler

Göbek Atarak İşe Başladılar

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nde "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında işe alınan Romanlar, göbek atarak sevinç gösterisinde bulundular

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nde "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında işe başlayan Romanlar, göbek atarak sevinç gösterisinde bulundular.

İŞKUR Amasya İl Müdürlüğünce yürütülen program kapsamında, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak 15'i Roman 95 kişi için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, işbaşı yapacak personel ile özellikle ağaçlandırma çalışmalarına hız kazandıracaklarını söyledi.

2013 yılında 15 bin dekarlık bir alanda 785 bin adet fidan dikmeyi hedeflediklerini anlatan Sarı, "Amasya'da ağaçlandırma çalışmalarının dışında 28 bin dekar alanda bakım çalışmaları yapacağız. Kapaklı mevkisinde bu yıl 4 milyon adet fidan yetiştireceğiz" dedi.

"Roman vatandaşlar çalışmalarımıza renk katıyor"

Sarı, geçen yıl 30, bu yıl ise başvurulara göre 15 Roman vatandaşı istihdam ettiklerini belirterek, "Hükümetimizin Roman açılımı çerçevesinde bu yıl da Roman vatandaşlarımızdan işbaşı yaptırdık. Bu vatandaşlarımız orman bakım ve fidan dikim işlerinde çalıştırılacak. Roman vatandaşlar çalışmalarımıza renk katıyorlar, farklılık katıyorlar, neşe katıyorlar. Hizmet üretiyorlar" diye konuştu.

İŞKUR Amasya İl Müdürü Osman Yılmaz, "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında bu yıl il genelinde en büyük istihdamı sağlayarak toplam bin işsizin 9 ay kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edileceğini söyledi.

Roman vatandaşların çeribaşı Fikret Silvim ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roman vatandaşlara yönelik yaptığı açılımı olumlu karşıladıklarını belirtti.

Söz konusu açılım ile Roman vatandaşlara değer verildiğini anlatan Silvim, "Sayın Başbakanımıza Roman vatandaşların adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu işi bize sağlayan Amasya Valimize, Orman Bölge Müdürlüğümüze ve İŞKUR'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından işe başlayan Roman vatandaşlar, müzik eşliğinde göbek atarak sevinç gösterisinde bulundular. - Amasya

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Sarı Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title