Haberler

Gebe Kalmayı Düşünüyorum Neler Yapılmalı

Güncelleme:

Artık anne olmaya karar veren kadınlar sağlıklı bir gebelik ve bebek için gebelik öncesinde muayene olmaya önem veriyor.

Operatör Doktor Ebru Ünal, kadınları gebelik öncesinde ve gebe kalma süresi bir yılı geçmiş ise muayene olmaları konusunda uyarıyor.

Gebeliğin sağlıklı olması ve devam etmesi için annenin de sağlığının gebelik öncesi değerlendirilmesinin ve eksiklerin yerine konmasının gerekliliğine dikkat çeken Operatör Doktor Ebru Ünal, rahimin ofis histeroskopi ile kolayca incelenebileceği belirtiyor.

"Sağlıklı gebeliğin oluşması ve devamı için, gebelik olmadan önce anne adayının mutlaka muayene olması gereklidir" diyen Operatör Doktor Ebru Ünal, "Eğer kadın 12 ay boyunca korunmadığı halde gebe kalamıyorsa bunun nedenleri araştırılmalı. Araştırma sırasında yapılacak önemli tetkiklerden birisi de ofis histeroskopi (tanısal histeroskopi). Bu tetkikte, rahim içi endoskopik olarak inceleniyor. Özellikle tekrarlayan gebelik kaybı olan kadınlar, daha önce düşük yapıp kanama sorunu olan kadınlar, yeni bir gebelik planlamadan önce mutlaka rahim içi değerlendirilmesi ofis histeroskopi ile yapılmalıdır. Rahim içinin daha kolay değerlendirilmesi için çoğunlukla adet kanamasının hemen bitiminden sonraki bir kaç gün içinde uygulanan yöntem için hiçbir anestezi gerekmemektedir" diye belirtiyor.

Ünal, Herhangi bir rahim içi yapışıklığı, polip, yabancı cisim, ipi kopmuş rianın çıkarılması, az veya fazla olan adet kanamasının değerlendirilmesinin ofis histeroskopi tekniği ile yapılabildiğini belirtiyor. Dr. Ebru Ünal, gebeliğin sağlıklı olması ve devam etmesi için annenin sağlığının gebelik öncesi değerlendirilmesinin ve eksiklerin yerine konmasının gerekliliğine vurgu yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title