Haberler

60 YILLIK SİLONUN 60 KİLO DİNAMİTLE YIKIM ANI KAMERADA; GÖKYÜZÜNÜ TOZ BULUTU SARDI

Güncelleme:

GAZİANTEP'te birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren 60 yıllık çimento fabrikasına ait silo, kolonlarına yerleştirilen 60 kilogram dinamitle kontrollü olarak patlatılarak yıkıldı.

GAZİANTEP'te birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren 60 yıllık çimento fabrikasına ait silo, kolonlarına yerleştirilen 60 kilogram dinamitle kontrollü olarak patlatılarak yıkıldı. Saniyeler içinde yapılan yıkımda gökyüzünü toz bulutu sardı.

Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde 1961 yılında kurulan ve 2006 yılında çalışması durdurulan çimento fabrikasına ait silo, güvenlik önlemlerini arttırmak için önce simülasyon yapılarak yıkımı gerçekleştirildi. Öğle saatlerinde ise alınan güvenlik önlemlerinin ardından 60 kilogram dinamitlerle patlatılarak yıkıldı. AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği patlamada, silonun taşıyıcı kolonlarına yerleştirilen dinamitlerin patlatılması sırasında gökyüzüne büyük bir toz bulutu kapladı.

Patlamanın dijital ortamda simülasyon çalışması ile yapıldığını ifade eden Çukurova Üniversitesi Araştırma Görevlisi Jülide Yüzbaşı, Burada 200 adet LP-2300 kapsül patlayıcı ve toplamda 60 kilo patlayıcı kullandık. Dijital ortamda üzerinde yaptığımız patlama simülasyonu ile gerçekleşen patlama yüzde 95 oranında uyuştu. Patlamanın gerçekleşmesi için öncesinde gerekli mercilerden izinleri alındı. Patlama alanında itfaiye, polis ve 112 Acil Servis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı ve patlama, geri sayımın ardından güvenli bir şekilde gerçekleştirildi dedi.

Yıkılan inşaatın yerine yol, park ve yeşil alan yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şehitkamil İtfaiye İhracat Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
title