Haberler

Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Almanya?Da Kutlandı

Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. Yıl Dönümü Almanya'nın Delmenhorst Kentinde Düzenlenen Kurtuluş Gecesiyle Kutlandı.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü Almanya'nın Delmenhorst kentinde düzenlenen Kurtuluş gecesiyle kutlandı.

Delmenhorst Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği (DEGAD) tarafından ikincisi düzenlenen Gaziantep'in kurtuluş gecesine 400 dolayında kişi katıldı. Geceye Delmenhorst İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Tuner ile Murat Kalmış, Alman konuklar, dernek temsilcileri ile parti temsilcileri de katıldı.

Tur Abdin Salonunda düzenlenen gece şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. DİTİB din görevlisi Hasan Yeşildal'ın şehitler ve gaziler için okuduğu duaya salonu dolduran yüzlerce kişi eşlik etti. Yapılan dualardan sonra sahneye gelen DEGAD Başkanı Mustafa Gökdeniz, yaptığı konuşmada amaçlarının kültürlerini yeni nesillere aktarmak ve tanıtmak olduğunu dile getirdi. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunu kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini anlatan Gökdeniz, ?Gaziantep'in kurtuluş mücadelesi kahramanlıklarla doludur. Kurtuluş mücadelesinde altı bini aşkın şehit vermişiz. Aylar süren kuşatmalarda gösterilen cesaretten dolayı eski adı Antep olan Gaziantep'e Gazilik unvanı verilmiştir. Amacımız tarihimizi, geleneğimizi ve kültürümüzü gençlere tanıtmak ve yaşatmaktır. Bu geceye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. ? dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından Fevzi Gürsel yaptığı sinevizyonlu sunumda Gaziantep'in tarihi hakkında ve düşman işgalinden kurtuluşunu anlattı.

YÖNETİCİLERE PLAKET VERİLDİ

Gecede DEGAD yöneticilerine Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından çeşitli plaket ve hediyeler verildi. Geceye Belçika'dan katılan Gaziantep Kuvai Milliye Derneği Başkanı Mehmet Özkahraman'da yöneticilere birer kalpak vererek duygu yüklü bir konuşma yaptı. Bir şiirde okuyan Özkahraman, gurbette Gaziantep'in kurtuluş gecesinin düzenlenmesinin kendisini çok duygulandırdığını dile getirdi. DEGAD yöneticileri de geceye katılan katılımcılara birer plaket verdi.

HALK OYUNLARI EKİBİNDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Gece için Gaziantep'ten gelen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Halk Oyunları ekibi muhteşem bir sunum yaptı. Halk oyunları ekibi Gaziantep'in kına gecesini ve gelinin evden alınışını oyunlar eşliğinde anlattı. Yaklaşım 45 dakika süren gösteri çekilen halay ve oynanan çifte telliyle son buldu. Gençleri gösterisi salonu dolduran kişiler tarafından ayakta alkışlandı.

Mehmet Yakar sahne aldı

Kurtuluş gecesinde Gaziantepli sanatçı Mehmet Yakar'da sahne aldı. Antep'in Hamamları şarkısıyla konserine başlayan Yakar yaklaşık iki saat sahnede kaldı. Söylediği hareketli türkülerle geceye katılımcılara unutulmaz bir gece geçirten Yakar, zaman zaman halay çekip çifte telli oynadı. Gece herkesin el ele halay çekmesiyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

title