Haberler

Zamlar canlarına tak etti! Fransa'da binlerce kişi sokaklara çıkıp hayat pahalılığını protesto etti

Güncelleme:

Özellikle enerji faturalarına gelen zamların gündem olduğu Fransa'da, başkent Paris'te binlerce kişi, ülkedeki hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklara çıktı. Gösteriye farklı kentlerden de insanlar katılırken, maaşların artması ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un tartışmalı emeklilik reformundan vazgeçmesi talep edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi, ülkedeki hayat pahalılığını ve iklim değişikliğiyle mücadeledeki duyarsızlığı protesto etmek için sokaklara çıktı. Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) lideri Jean-Luc Melenchon'un çağrısıyla düzenlenen protestoya, Yeşiller ve sol kesimleri temsil eden Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği (Nupes) de destek verdi.

Zamlar canlarına tak etti! Fransa'da binlerce kişi sokaklara çıkıp hayat pahalılığını protesto etti

FARKLI KENTLERDEN GÖSTERİYE GELENLER OLDU

Yerel saat ile 14.00'te Millet Meydanı'ndan yürüyüşe başlayan göstericilerin, Bastille Meydanı istikametinde ilerledi.Gösteriye Lille, Marsilya, Rouen gibi farklı kentlerden gelenler de katıldı.

MAAŞLARIN ARTMASINI İSTEDİLER

Göstericiler, maaşların artması, iklim değişikliğiyle mücadelede daha aktif bir politika izlenmesinin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının başlıca vaatlerinden tartışmalı emeklilik reformundan vazgeçilmesini talep ediyor.

Zamlar canlarına tak etti! Fransa'da binlerce kişi sokaklara çıkıp hayat pahalılığını protesto etti

"ÜLKEYİ BLOKE ETMEK İSTEYENLERİN YÜRÜYÜŞÜ"

Fransa Kamu Hesaplarından Sorumlu Devlet Bakanı Gabriel Attal yaptığı açıklamada, sol koalisyonun mevcut grevlerden yararlanmaya çalıştığını belirterek, "Bugünkü yürüyüş, ülkeyi bloke etmek isteyen destekçilerin yürüyüşü" dedi.

"MACRON=PİNOKYO"

Polis ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıtı sloganlar atan göstericiler ellerinde, "Macron = Pinokyo (çünkü adam yalan söylüyor)", "Rafineri İşçilerine Tam Destek", "Biz de TotalEnergies'in CEO'su Gibi Yüzde 52 Maaş Artışı İstiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Zamlar canlarına tak etti! Fransa'da binlerce kişi sokaklara çıkıp hayat pahalılığını protesto etti

140 BİN KİŞİ KATILDI

Organizatörler, Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) lideri Jean-Luc Melenchon'un çağrısıyla düzenlenen protestoya 140 bin kişinin katıldığını ifade ederken, Emniyet Müdürlüğü bu sayıyı 30 bin olarak açıkladı.

ARBEDE ÇIKTI

Göstericilerden bazılarının bir bankanın camlarını ve yakındaki bankamatikleri kırması dikkati çekti.Diğer yandan sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde, polis ile göstericiler arasında yer yer arbede yaşandığı görüldü.

Zamlar canlarına tak etti! Fransa'da binlerce kişi sokaklara çıkıp hayat pahalılığını protesto etti

"HAYAT ÇOK PAHALILAŞTI"

Göstericilerden soyadını vermek istemeyen Isabelle, AA muhabirine, hayat pahalılığını ve hükümetin iklim değişikliğiyle mücadele için harekete geçmemesini protesto ettiğini söyledi. Belirtildiğinin aksine ülkedeki birçok kişi için hayatın çok fazla pahalılaştığını ve zor olduğunu ifade eden Isabelle, fiyatların artmasına karşın maaşların değişmediğini dile getirdi.

NousToutes Feminist Topluluğu aktivistlerinden Gwendoline de işsizliği ve emeklilik reformunu protesto ettiğini belirtti. Gwendoline, maruz kaldığı şiddeti anlatmaya karar veren kadınların, Fransa'daki siyasi partilerce desteklenmediğini ve bunu da protesto ettiğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Fransa Paris Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (8)

KARAYEL:

begenmediginiz fransizlar! Kendilerini asla KAZ yerine koydurmazlar ve haklarini söke söke alirlar.

28
3
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

evet Kuzey Afrika halklarının dişlerini, tırnaklarını söke söke istediklerini alır sömürürler.batı avrupanın tüm refahı sömürüleri üzerine kurulmuştur.

yanıt0
yanıt1
Nurullah Ak:

Eyyy içimizdeki avrupa sevdalıları iyi bakın fransa almanya diğer ülkeler nasıl batıyor görün Türkiye zirvelere nasıl uçuyor iyi bakın

5
20
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Biz etsek vatan haini derler. Hoş bizimkiler derin uykuda.

15
4
yanıtYanıtla
Behlül Ben:

Bunlar bilmiyorlar, bizim oradaki Avrupa seviciler var, ülkesine faydası olmayıpta sadece konuşanlara sorun, Avrupa'da her şey sudan ucuzdur.

4
13
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Gercekten fransa kötü durumda çoğu dükkan kapalı fransayi ayakta tutan çinliler onlarda kendi ülkelerinde hayalet şehir gibi eyfel bomboş turist yok avrupa dağılır bu kış ilk bırakanda italya olacak avrupayı

8
5
yanıtYanıtla
KARAYEL:

...he laa vallah ben hemen geri memlekete geri gidiyorum.

yanıt1
yanıt0
Oguz Oztekin:

Bunların reisi yok ki . Hayat pahalılığından şikayet ederler tabi

8
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title