Haberler

Flamingolar Bademli'ye Renk Kattı

İzmir'in Dikili İlçesi'nde sığ ve durgun suya sahip Bademli Koyu'na flamingolar akın etti.

İzmir'in Dikili İlçesi'nde sığ ve durgun suya sahip Bademli Koyu'na flamingolar akın etti. Yöre halkı ve çevreciler, flamingoları ilgiyle gözlemlemeye başladı.

Topluluklar halinde gezen durgun sulara sahip göl, tuz gölü ya da lagünleri tercih eden flamingoların yeni adresi; korunaklı bir konumda bulunan ve kara içine doğru geniş bir kanal konumundaki Bademli Koyu oldu. Bu özelliğinden dolayı Dalyan olarak da adlandırılan koyda, flamingoların oluşturduğu görsellik de ilgi çekti. Fotoğraf tutkunlarına kartpostalları aratmayan görüntüler veren flamingolar ayrıca kuş gözlemcileri tarafından yakından izlenmeye başladı.

Balıkçılıkla uğraşan Yusuf Levent Öncel, "Kuşlar benim özel ilgi alanım. Flamingolar köyümüzün bu bölgesine her yıl düzenli olarak geliyorlar. Bu yıl yine köyümüze konuk oldular. Bunun dışında burada birçok kuş çeşidini de görmek mümkün. Ülkemizde koruma altına alınan angıt ördeği de bunlardan biri. Bu ördekler her yıl buraya gelip yuva kuruyor, yavruluyor ve yavrularını büyütüp bir sonraki yıla kadar göç ediyor" dedi. Bademli sakini Ufuk Akdoğan da "Köyümüzün bu bölgesi sığ olduğu için her yıl kuşların akınına uğruyor. Özellikle flamingo ve çeşitli balıkçılları gözlemlemek mümkün. Fotoğraf ve doğa meraklılarının da ilgiyle izlediği bu kuşlar, soğuk kış günlerinde burada barınıyorlar. Burası ayrıca hem balık yumurtlama yeri hem de kuş barınağı olarak uygun bir alan" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bademli Dikili İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title