Haberler

'First Lady'Lerin İstanbul Turu...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünisa Gül ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Eşi Esma Esad Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü'nü Ziyaret Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti.

İki First Lady için denizde ve karada olağanüstü güvenlik önlemi alırken, ikili şıklıklarıyla dikkat çekti.

Üsküdar Beylerbeyi bugün şıklıklarıyla göz kamaştıran iki first lady'i ağırladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünisa Gül ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, Sabancı Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti. Buradaki Türk el sanatları çalışmalarını inceleyerek Hayrünisa Gül ve Esma Esad'a bilgi verildi. Kadıköy Halk Eğtim Merkezi, Üsküdar Halk Eğitim Merkezi ve Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünde Türk El Sanatlarıyla ilgili çalışma yapan öğrencilerin eserlerini inceledi. İki First Ladye birer hediye verildi. Ziyaret sırasında içeriye sadece Suriyeli basın mensupları ve Cumhurbaşkanlığı basın görevlileri alındı. Proğramdan ayrılan Gül ve Esad, giyimleriyle adeta şıklık yarışında gibiydi. Özellikle Esma Esad, sade kıyafeti ve güneş gözlükleriyle göz kamaştırırken ikili Keyifstyle isimli tekneye kısa bir yürüyüşle ulaştı. Korumalarda çekim yapan basın mensuplarını ikaz ederek uzaktan çekim yapmalarını istedi. Bu sırada denizde ve karada alınan yoğun güvenlik önlemi dikkat çekerken, teknenin hemen önüne basamakların olduğu noktaya serilen halılarda protokolün en ince ayrıntıya kadar düşünüldüğünü gösterdi. Güverteye çıkan Hayrünisa Gül ve Esma Esad Türk bayrağının hemen altında koyu bir sohbete dalarken, Boğazın büyüleyici manzarası eşliğinde Çırağan Sarayına doğru hareket ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title