Haberler

Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele

ZAMBOANGA Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, Malezya ve Endonezya Deniz Kuvvetlerine, Ebu Seyyaf gibi terör örgütlerini takip için ülke kara sularına girme izni verdiği bildirildi.

ZAMBOANGA Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, Malezya ve Endonezya Deniz Kuvvetlerine, Ebu Seyyaf gibi terör örgütlerini takip için ülke kara sularına girme izni verdiği bildirildi.

Malezya devlet ajansı Bernama'nın haberine göre, Malezya Başbakanı Necip Rezak, iki günlük resmi ziyaret kapsamında ülkede bulunan Duterte ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Filipinler'in Malezya'ya terör örgütü militanlarını takip etmek için kara sularına girme izni verdiğini söyledi.

Endonezya'ya da aynı iznin verildiğini belirten Necip, "Devlet Başkanı Duterte'nin, bu tehditi bertaraf etmek için sunduğu pratik çözümü takdir ediyorum." ifadesini kullandı.

Yıl içinde, Filipinler'in güneyindeki Ebu Seyyaf gibi terör örgütleri tarafından kaçırılan 10 Malezyalıdan 5'inin hala rehin tutulduğunu hatırlatan Necip, "Üç ülkenin savunma bakanları, kararın en kısa zamanda uygulanabilmesi için standart operasyon prosedürünü belirlemek üzere toplanacaklar." diye konuştu.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirme" emri vermiş, askerlerle militanlar arasında çıkan ilk çatışmada, 11 Ebu Seyyaf militanı öldürülmüştü.

Filipinler'de ordu ve emniyet yetkililerin ortak hazırladığı tehdit analiz raporuna göre, örgüt ocak-haziran döneminde elinde tuttuğu 14 Endonezyalı ve 4 Malezyalı mürettebatı serbest bırakmak için 7,3 milyon dolar aldı.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Necip Rezak Filipinler Malezya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title