Haberler

Filipinler'daki Kaçırılma Olayları

Hükümetin barış müzakerecisi Ferrer, kaçırılanların serbest bırakılmasını istedi.

Filipinler hükümetinin barış müzakerecisi Miriam Coronel Ferrer, ülkede son yıllarda kaçırılan kişilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ferrer, yaptığı açıklamada Basilan, Sulu, Zamboanga ve Lanao bölgelerinde sadece bu yıl içinde kaçırılanların sayısının 30 civarında olduğuna işaret ederek bu kişilere verilebilecek en iyi Paskalya hediyesinin, özgürlükleri olduğunu belirtti.

Hükümetle barış anlaşması imzalayan Moro İslami Kurtuluş Cephesi'ne de seslenen Ferrer, kaçırılanların serbest bırakılması için birlikte çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. Ferrer, bazı Moro İslami Kurtuluş Cephesi mensuplarının, bölgedeki kaçırılma olaylarından sorumlu tutulan Ebu Seyyaf örgütünün kampına düzenlenen operasyonda askerle çatışmaya girdiğini doğrulayarak, Ebu Seyyaf'a sempati duyanların Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nden ayıklanması gerektiğini de kaydetti.

Moro İslami Kurtuluş Cephesi, hükümetle imzaladığı barış anlaşma uyarınca silahlı mücadeleye son verme kararı alsa da ülkede aralarında Ebu Seyyaf'ın da bulunduğu bazı örgütlerin şiddet eylemleri sürüyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title