Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Denizli Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında hazırlık toplantısı yapıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Denizli Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında hazırlık toplantısı yapıldı.

Vali Altıparmak, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi bir grup hain tarafından devletin bekası, milletin birlik ve beraberliğine kastetmek amacıyla yapılan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, milleti meydanlarına davet çağrısı üzerine darbe girişiminin milletin kahramanca duruşu ile bertaraf edildiğini belirtti.

O gece ve sonraki gecelerde meydanları boş bırakmayan vatandaşların aradan 21 gün geçmesine rağmen ilk günkü inanç, irade ve heyecan ile katıldıkları demokrasi nöbetlerinin finalinin 7 Ağustos Pazar günü şölen havasında gerçekleştirilecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile sonlandırılacağını dile getiren Altıparmak, şunları söyledi:

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi ilimizde, 7 Ağustos Pazar günü saat 17.00'de İstanbul Yenikapı'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile eş zamanlı olarak Delikçınar Meydanı'nda yapılacak. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek ve şölen havasında geçecek Denizli Demokrasi ve Şehitler Mitingine tüm hemşehrilerimizin katılımını bekliyoruz."

Mitingde alınması gereken önlemler ve yapılması planlanan etkinliklerin görüşüldüğü toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Baro Başkanı Müjdat İlhan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı H. Teoman Sancar, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Ticaret Odası Başkan Vekili Salih Sarıkaya, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tanju Beştaş ve Denizlispor Kulüp Başkanı Süleyman Urkay katıldı.

Ticaret Odası 10 bin bayrak dağıtacak

Denizli Ticaret Odası (DTO), Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde 10 bin bayrak dağıtımı yapacak.

DTO'dan yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbetini bırakmayan Türkiye sevdalıları, 7 Ağustos Pazar Günü saat 17.00'de tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde bir araya gelecek.

Tüm üyelerini ve hemşehrilerini Delikliçınar Meydanında gerçekleştirilecek mitinge davet eden DTO, meydanın İstiklal, Atatürk ve Lise caddeleri ile Gazi Bulvarı girişindeki dört ayrı noktada 10 bin adet bayrak dağıtımı yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Altıparmak Türkiye Politika Güncel Haberler

title