Haberler

Federasyondan Eleştirilere Yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff), 'Profesyonel Liglerde, Sıcak Havalarda Maç Oynatıldığı' Yönündeki Eleştirilere Yanıt Verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ''Profesyonel liglerde, sıcak havalarda maç oynatıldığı'' yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Federasyon açıklamasında, ''Federasyon bu konu üzerinden bilinçli olarak yıpratılmaya çalışılıyor. Federasyonumuz, müsabakalara ilişkin gerek sezon planlamalarında, gerekse haftalık maç programlarında şeffaflık ve dürüstlük dahilinde, sporcu sağlığının her şeyin önünde geldiğinin bilinciyle çalışmalarını sürdürmektedir'' denildi.

Sezon planlaması konusunda kulüplerin önceden bilgilendirildiği, bu konuda FIFA ve UEFA'nın maç takvimlerinin de göz önüne alındığı dile getirilen açıklama şöyle:

''Ayrıca, 2008 yılı haziran ayında düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri nedeniyle UEFA, lig müsabakalarının en geç 11 Mayıs 2007 tarihinde tamamlanmasını istemiş ve federasyonumuz da lig müsabakalarının planlamasını yaparken, uluslararası maç takvimine ve UEFA'nın isteğine uygun hareket etmiştir. Bu arada, 2007-2008 sezon planlaması 26 Mayıs 2007 tarih ve 577-12964 sayılı yazımızla tüm kulüplerimize yollanmış, kulüplerimizden 2007-2008 Sezon Planlaması hakkında olumlu veya olumsuz görüş ve öneri gelmemiştir. Bu doğrultuda Turkcell Süper Lig müsabakaları, 10-11-12 Ağustos 2007 tarihlerinde, birçok Avrupa ülkesi ile birlikte başlamıştır.''

Federasyon açıklamasında, liglerde maçların başlama saatlerinin, yüksek hava sıcaklıkları göz önüne alınarak 21.00 olarak tespit edildiği, yayın programında yer alan maçların başlama saatinin de 21.45 olarak belirlendiği ve maçların, günün en serin döneminde yapılması sağlanarak, TFF'nin hava sıcaklığı konusunda ne kadar duyarlı olduğunun bir kez daha gösterildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title