Haberler

Fed Sonrası, OPEC

Güncelleme:

Fed'in 2-3 Mayıs'ta düzenlediği toplantı tutanaklarında, çoğu Fed yetkilisi, parasal sıkılaşmanın "yakın" bir zamanda yapılmasının uygun olabileceğini belirtti.


Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yetkilileri, ekonomideki yavaşlamanın geçici olduğuna dair daha çok kanıt beklemenin mantıklı olacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra, Fed'in bilanço planı, 3 ayda bir daha az miktarda tahvili yeniden borçlandıracak. Fed yetkilileri, kademeli sıkılaşmayı uygun bulmaya devam ediyor. Çoğu Fed yetkilisi, enflasyon verisinin geçici faktörleri yansıttığını bildirirken, birkaç Fed yetkilisi, enflasyon hedefine ulaşma sürecinin yavaşladığına ilişkin endişe duyduğunu belirtti. Yüzde 4.5 oranındaki işsizliğin ise Fed yetkililerinin uzun vadeli hedefinde veya bu seviyenin altında olduğu not edildi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Madrid'de düzenlenen bir panelde konuştu. Draghi makro ekonomik ortamın iyileştiğini buna rağmen AMB'nin 'temkinli' kalmaya devam ettiğini ifade etti. Başkan para politikasından sapmak için bir neden olmadığını dile getirdi. Negatif faiz oranlarına da değinen Draghi "Enflasyonun hedefimize dönmesini sağlamak için alışılmadık politika araçlarını sunduğumuzda, bu yeni enstrümanların geleneksel enstrümanlara kıyasla daha belirgin yan etkilere neden olabileceğinin farkındaydık." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mario Draghi Fed Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title