Haberler

EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: OĞLUMU PKK'LILAR KANDIRIP, DAĞA KAÇIRDILAR

Güncelleme:

VAN'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki eylemi, 30'uncu haftada da sürdü.

VAN'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki eylemi, 30'uncu haftada da sürdü. Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, 11 yıldır mücadele ettiğini belirtirken, Abdulrrezzak Akan ise oğlunun üniversitede okurken PKK'lılar tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi.

Van'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, 30'uncu haftada da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde 'Dağları kurtlara, kuşlara bırakın', 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Anneler nöbette', 'Artık yeter yakamızdan düşün', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP il binasına kadar slogan atarak yürüyen aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Bina önüne gelen aileler, 'Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP' sloganları attı. Parti binasının bahçesinde toplanan HDP'liler de yüksek sesle müzik açıp eylemi engellemeye çalıştı. Müzik sesine tepki gösteren ailelerden Saliha Mert, fenalık geçirdi. Bu sırada bir kadın polis, Mert'i su verip sakinleştirdi.

Van Terör Mağdurları İl Temsilciliği üyeleri de HDP binası önüne gelip ailelere destek verdi. Terör Mağdurları Derneği Van İl Başkanı Turan Deniz, ailelerle HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

'HDP VE PKK'NIN ÖNÜNDE BOYUN EĞMEDİM, EĞMEYECEĞİM'

Eyleme kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, "11 yıldır kızım için bu mücadeleyi vermekteyim. Her gün Şeyma'nın acısıyla oturuyorum, yatırıyorum, kalkıyorum. Lütfen kızım, ne olur dön gel. Kemal Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum. Elektrik faturası için sen dünyayı ayağa kaldırdın. Bu 3 yıla yakındır bu aileler bu kadar feryat ederken, ağlarken sen niye gelip onların acısına ortak olmadın? Ben buradan şiddetle seni kınıyorum. Lütfen, biz yine seni bekliyoruz. Bütün siyasi parti temsilcilerine sesleniyorum. Biz sadece hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Lütfen, ne olur bir HDP milletvekili gelsin, bir açıklama yapsın. Bütün siyasetçiler gelsinler, bizim acımıza ortak olsunlar. Şeyma sen anneni görüyorsan, gel teslim ol. Şu ana kadar 34 evlat ailesine kavuştu. Sen de gel kızım. Ne HDP, ne de PKK'dan korkmuyorum" dedi.

'ANNEN HER GÜN AĞLIYOR, SENİ BEKLİYOR'

Eyleme Kocaeli'de üniversite okurken 2'nci sınıfta kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Yunus için katılan Abdulrrezzak Akan ise, "Oğlumu PKK kaçırdı. Oğlum sen beni duyuyorsan gel. 7 senedir sen ne yapıyorsun ne yiyorsun, ne içiyorsun? Senin annen, kardeşlerin seni bekliyorlar. Sizi kandırdılar. Siz de insansınız, dönün gelin. Annen her gün, her gece ağlıyor, seni bekliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Van PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title