Haberler

Etiyopya'nın Ünlü Festivali Bu Yıl Olaysız Geçti - Addis

Etiyopya'da Oromo etnik grubuna mensup halkın her yıl kutladığı ve geçen son iki yılda gösteri ve izdihamların damga vurduğu "Irreecha Festivali" bu yıl olaysız geçti.

Etiyopya'da Oromo etnik grubuna mensup halkın her yıl kutladığı ve geçen son iki yılda gösteri ve izdihamların damga vurduğu "Irreecha Festivali" bu yıl olaysız geçti.

Başkent Addis Ababa'ya 50 kilometre mesafedeki Bishoftu şehrinde düzenlenen ve "Irreecha" olarak adlandırılan şükran bayramı etkinliklerine milyonlarca Etiyopyalı katıldı.

Yerel kıyafetleriyle etkinlik alanlarına akın eden Oromolar, bu yıl festivali neşe içinde ve danslarla kutladı.

2016 yılındaki izdihama tanık olan Addisu Daba, AA muhabirine, "Oromo halkının şu anda hakkı korunuyor ve halk bir umut ışığı görüyor. Başbakan Abiy Ahmed'in gelişi onlarca yıl süren baskıya son verecek gibi gözüküyor." dedi.

Etiyopya'daki en kalabalık etnik grup olan Oromoların düzenlediği festival aynı zamanda her yıl muhalif gösteriler için de zemin teşkil ediyordu.

Eski Başbakan Hailemariam Desalegn'in istifası sonrası nisan ayında görevine başlayan Oromo kökenli Abiy Ahmed'in başbakan olmasıyla Oromo halkının yıllardır sürdüğü hükümet karşıtı gösteriler de son bulmuştu.

2016 yılında hükümet karşıtı slogan atan kalabalığa polisin göz yaşartıcı gaz ve havaya ateş açarak karşılık vermesi izdihama yol açmış, onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Geçen yılki festivale de protestolar damgasını vurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Addis Ababa Etiyopya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title