Haberler

Eskişehir Hayvanat Bahçesini Yarım Milyon Kişi Ziyaret Etti

Eskişehir Hayvanat Bahçesi'ni bugüne kadar 500 bin kişi ziyaret etti.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi'ni bugüne kadar 500 bin kişi ziyaret etti. 500 bininci ziyaretçi aileye çeşitli hediyeler verilirken Hayvanat Bahçesi'nde15 değişik türde hayvanın toplam 70 yavrusu dünyaya geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Nisan 2017 tarihinde açılan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, 243 farklı türde 1665 hayvana ev sahipliği yapıyor. Her yaş grubundan insanların ilgi gösterdiği Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret eden 500 bininci kişi Erdinç Hatırnaz oldu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Erdinç Hatırnaz ile eşi ve 2 çocuğuna çeşitli hediyeler verdi. Erdinç Hatırnaz Eskişehir'in Çifteler ilçesinde oturduklarını, hayvanat bahçesini ziyaret için kent merkezine geldiklerini söyleyerek, Çocuklarımız burayı çok seviyor. Gerek düzeni, gerek peyzaj çalışmaları gerek de hayvanlara gösterilen ilgiden çok memnunuz dedi.

Hatırnaz çifti, Eskişehir Hayvanat Bahçesi yetkilileri tarafından golf arabası ile gezdirildi. Aile, lemurları elleriyle besledi. Çocukların hayvanları yakından tanıması ve hayvan sevgilerinin pekişmesi için Hayvanat Bahçesi'nin Eskişehir'e çok yakıştığını söyleyen anne Cansu Hatırnaz da Büyükşehir Belediyesi'nin buradaki personeli hayvanlarla çok yakından ilgileniyorlar. Çocuklarımızın mutluluğunu gözlerinden okuyabiliyoruz. Buranın açılmasında emeği geçen başta Yılmaz Büyükerşen olmak üzere herkese teşekkür ediyor, Hayvanat Bahçesi'nin nice 500 bininci ziyaretçileri ağırlamasını temenni ediyorum diye konuştu.

70 YAVRU

Bu arada, Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde açıldığından buyana 15 değişik türde hayvan, toplam 70 yavru dünyaya getirdi. Hayvanat Bahçesi yetkilileri 2017 yılında 30 Mahmuzlu kaplumbağa, 7 Kamerun koyunu, 5 Valabi kangurusu, 4 Çinçila, 4 Deve kuşu, 3 Mirket, 3 Geyik, 2 Ceylan, 2 Halka kuyruklu lemur, 2 Grivet maymunu, 2 Kapibara, 2 Kirikajou, 2 Mavi ara papağanı, 1 Akbaba beç tavuğu ve 1 Antilop yavrusunun doğduğunu belirtti.

Veteriner hekim, biyolog, ziraat mühendisi, orman mühendisi, su ürünleri mühendisi, dalgıç, tekniker ve hayvan bakıcısından oluşan 60 kişilik bir kadronun hizmet verdiği Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde, hayvanlar mevsimlere göre hazırlanan özel diyetlerle besleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Çifteler Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title