Haberler

Erzurum, Iğdır ve Erzincan'da İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programları Düzenlendi

Güncelleme:

Erzurum, Iğdır ve Erzincan'da, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

Erzurum, Iğdır ve Erzincan'da, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrada Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan kısa film izletildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, konuşmasında, edebiyat tarihlerinin yüzlerce şairin hayatları ve eserleri hakkında bilgiler verdiğini söyledi.

Ancak bu şairlerin birçoğunun hiç yaşamamış gibi olduğunu bildiren Yıldız, "Öyle sanatçılar ve şairler vardır ki tenleri toprağa karışmış olsa da kokusunu asırlar silememiştir. İşte bunlardan biri, belki de en büyüklerinden biri milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dur." diye konuştu.

Yıldız, Ersoy'u anlamak için hayatının iyi idrak edilmesi gerektiğini anlattı.

Şiirlerin okunduğu program, müzik dinletisiyle sona erdi.

Programa, Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan ve öğrenciler katıldı.

Iğdır

Iğdır'da da Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Iğdır 125. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan Akif'in Sesi Oratoryosu, "Iğdır İstiklal Marşını Okuyor" adlı video gösterimiyle devam etti.

Programa Vali ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan'ın yanı sıra il protokolü, kurum amirleri, vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Erzincan

Erzincan'da, İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan program gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" adlı video gösterimi yapıldı.

Çeşitli gösteriler, resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program tamamlandı.

Programa, Vali Vekili Ömer Özbay, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral İsmail Yayan, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Ahmet Koçdemir, İl Millİ Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, kurum müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Mehmet Akif Ersoy Akif Ersoy Erzincan Erzurum Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title