Haberler

Erkek Berberliği Yapan Kadın Usta

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaklaşık 3 yıl önce halk eğitim merkezinde berberlik eğitimi alan iki çocuk annesi 41 yaşındaki Neziha Albayrak, kalfalık ve ustalık belgesinin ardından usta öğretici ...

Yaklaşık 3 yıl önce Tarsus Halk Eğitim Merkezi'nde berberlik eğitimi alan iki çocuk annesi 41 yaşındaki Neziha Albayrak, kalfalık ve ustalık belgesinin ardından şimdi de usta öğreticilik unvanına sahip oldu.

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen belge dağıtım töreninde çeşitli iş kolarında usta öğreticilk kursuna katılan 24 kişiye sertifikaları  törenle verildi.

Merkez Müdürü Nuretetin Ambaroğlu, törende yaptığı konuşmada, bir kadının erkek berberliği yapmasının çok nadir görülen bir durum olduğunu, Albayrak'ın aldığı eğitimin hakkını fazlasıyla verdiğini söyledi.

Albayrak da 3 yıl önce eşinin teşvikiyle adım attığı berberlik mesleğinde önce kalfalık sonra da ustalık belgesi aldığını anımsatarak, şimdi de usta öğretici olduğunu ve mesleğinde yeni kişiler yetiştirebileceğini kaydetti.

Erkeklerin kadın kuaförlüğü yaptığını hatırlatan Albayrak, "Benimki suyun akışına ters yüzmek gibi bir şey oldu. Erkek arkadaşlarımızın çoğu kadın kuaförlüğü yapıyor. Ben de neden erkeklerin de bir kadın kuaför ustası olmasın diye düşündüm. Eşim hep bana destek oldu. Sağolsun eğitim aldığım berberler ve öğretmenlerimiz  bana mesleğimin inceliklerini öğrettiler" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title