Haberler

Erdoğan: "Dayanışma İçinde Olmamız Lazım"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dayanışma İçinde Olunması Gerektiğini Belirterek, 'İçeride ve Dışarıda Yapacağımız İşler Varken, 'Kalkınmada Şunu Yaparsanız Güzel Olur' Diyecek Sözü Olmayanlarla, Hakaretten Başka Söyleyecek Sözü Olmayanlarla Bu Ülke Bir Yere Gitmez' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dayanışma içinde olunması gerektiğini belirterek, ''İçeride ve dışarıda yapacağımız işler varken, 'kalkınmada şunu yaparsanız güzel olur' diyecek sözü olmayanlarla, hakaretten başka söyleyecek sözü olmayanlarla bu ülke bir yere gitmez'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İzmir'de, çevre yolu açılışı, toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Erdoğan, kar ve yağmur yağışı altında gerçekleşen törende su sorununa değinerek, ''Sabah kar yağışını gördük, sevindik. Devamını istiyoruz, 'yağdır mevlam su' diyorduk ya şimdi de 'yağdır mevlam kar' diyoruz. Çünkü, Ege, son dönemlerin en kurak günlerini yaşıyor. Ege ve İzmir suya hasret kaldı. İnşallah yağacak yağmur ve karlarla, Ege hasret kaldığı suyu bulmuş olur'' diye konuştu.

Sosyal güvenlik kuruluşlarını aynı çatı altında toplayacak kanunun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye iade edildiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu kanunu Mecliste yeniden ele alacağız. Her doğan sigortalı doğacak, 18 yaşına kadar güvencede olacak. Maalesef, ana muhalefet, Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Sosyal güvenlik noktasında bu kadar önemli bir adım asla geri çevrilemezdi.

Biz, 'memuru, işçisi, BAĞ-KUR'lusu hepsini bir çatı altında birleştirelim, adaletsizliklerden uzaklaştıralım' dedik. Bu ülkede işçisiyle, memuruyla, BAĞ-KUR'lusuyla el ele olmadıkça 'her şey Türkiye için' demedikçe bir yere varmak mümkün değil.''

Türk lirasından altı sıfır atıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, asıl devrimin bu olduğunu söyledi.

Bugüne kadar her hükümetin bu konuyu gündeme getirdiğini, ancak yapamadığını kaydeden Erdoğan, hükümetinin ise vaat ettiğini gerçekleştirdiğini dile getirdi. Erdoğan, ''Biz bir şeye inandık, 'Her şey Türkiye için' dedik ve yol koyulduk. Bu hedefi de başaracağız.'' dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve milletvekilleriyle canlı bağlantılarla İzmir Çevre Yolu, Dr. Behçet Us Çocuk Hastanesi Genel Cerrahi ek binası, Gülsefa Kapancıoğlu Lisesi, Aliağa Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek binası, Bornova Osman Çınar İlköğretim Okulu ek binası, Buca Ali Kuşçu İlköğretim Okulu ek binası, Karşıyaka Lamia Karaer İlköğretim Okulu ek binası, Konak Emirsultan İlköğretim Okulu ek binası ve Menderes Karakuyu İlköğretim Okulu'nun ek binasının açılışını yaptı; ayrıca Nevval-Salih İşgören Eğitim Kampüsü'nün temelini attı.

Erdoğan, törenin ardından, açılışı yapılan İzmir Çevre Yolu'nda makam aracını kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title