Haberler

Erciyes E-İhracat Konferansı başladı

Dünya E-İhracat Forumu (Worldef), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğinde düzenlenen Erciyes E-İhracat Konferansı başladı.

Dünya E- İhracat Forumu (Worldef), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) iş birliğinde düzenlenen Erciyes E-İhracat Konferansı başladı.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, KTO Konferans Salonu'ndaki açılışta yaptığı konuşmada, kentin yüzyıllardır önemli bir ticaret merkezi olduğunu söyledi.

Uluslararası rekabetin her geçen gün acımasız hale geldiğine dikkati çeken Günaydın, uluslararası ticarette başarıyı yakalamak için ürün kalitesinin geliştirilmesi, pazarlama yöntemlerinin de takip edilmesi gerektiğini belirtti.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise Kayseri'nin bilinen 6 bin yıllık tarihiyle ticaretin Anadolu'daki en önemli merkezlerinden olduğunu hatırlattı.

Şehrin ilk kurulduğu Kültepe-Kaniş-Karum'un Mezopotomya ile Anadolu arasındaki uluslararası ticaretin en önemli merkezi olarak bilindiğini aktaran Gülsoy, Kültepe kazılarında çıkan tabletlerin bunu gösterdiğini kaydetti.

Kayseri'nin bin yıl önce bugün Pınarbaşı ilçesine bağlı bir mahalle olan Pazarören yakınlarında kurulan "Yabanlu Pazarı" ile uluslararası bir fuara da ev sahipliği yaptığını anlatan Gülsoy, şöyle devam etti:

"Kayseri, kralların şehri anlamıyla beraber 'pazar' demektir. Bizim coğrafyamızda 'Kayseri' adı altında çok sayıda kapalı çarşı yani pazar bulunmaktadır. Ticari anlamda böyle bir zenginliğe sahip kentimizin dünyanın gelişen şartlarına da seri olarak ayak uydurması, geri kalmaması gerekmektedir. Kayseri, 2019 yılını dış ticaret dengesi açısından çok iyi kapatmıştır. 2019 yılında Kayseri yaklaşık 180 ülkeye 2,5 milyar dolarlık ihracat yapmıştır."

ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de ticarette değişim ve dönüşümün zorunlu hale geldiğini dile getirerek, "Dünya ölçeğinde e-ticaret 3,5 trilyon dolara ulaşmış durumda. Ülkemizde ise bu rakam 12 milyar dolara yaklaştı. Rekabet son yıllarda oldukça sert ve yıkıcı hale geldi. Dijital dönüşüm karşısında bizlerin de üretici ve satıcılar olarak oyunu kurallarına göre oynamamız gerekiyor. Ajans olarak kendi içimizde bir alt birim kurduk. Sizlere danışmanlık vermeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

"Türkiye internetten alışverişte dünya standartlarının üzerinde diyebiliriz"

Worldef-Enterprise Genel Müdürü Hakan Enes Ermiş, amaçlarının perakende e-ihracatı canlandırmak olduğunu çünkü Türkiye'nin bu konuda büyük bir potansiyeli bulunduğunu söyledi.

2018 yılından 2019'a geçerken Türkiye'de internetten alışveriş yapan kullanıcı sayısının 7 milyon kişi artarak 39,3 milyona ulaştığını anlatan Ermiş, "Türkiye internetten alışverişte dünya standartlarının üzerinde diyebiliriz." dedi.

E-ihracat konusunda sağlanan devlet teşvikleri ve lojistik alanındaki avantajlar değerlendirildiğinde girişimcilerin önünde büyük bir fırsat oluşacağına değinen Ermiş, "Özellikle e-ihracat, e-ticaret raporlama, dijital pazarlama konusunda devlet teşvikleri sunan Avrupa ya da Amerika kıtasında bir ülke yok." ifadesini kullandı.

Konferans e-ihracat yapan örnek firmaların temsilcilerinin sunumlarıyla ve başarı hikayeleriyle devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri İhracat Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title