Haberler

Engellilerden Şiir Dinletisi

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Tarafından 6.'Sı Düzenlenen 'Geleneksel Şiir Dinletisi'nde, Engelli Vatandaşlar Söyledikleri Şiirlerle Dinleyenlere Duygusal Anlar Yaşattı

Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Engelliler Meclisi tarafından '6. Geleneksel şiir dinletisi' programı düzenlendi. Engelli vatandaşlar seslendirdikleri şiirlerle dinleyenlerden tam not aldı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'nda düzenlenen programa, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Cemil Tekin ve Şuayip Toprak, engelli derneklerinin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, yapılan etkinliklerle engellilerin bu hayatın içerisinde olduğunu gösterdiklerini söyledi.

Meclis bünyesinde bulunan 4 çalışma grubunun da aktif olarak çalıştığını belirten Sönmez, yapılan çalışmalarla daha fazla engelli insanı hayata bağlayacaklarına ve seslerinin gür çıkacağına inandığını ifade etti. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise, kendi kendine ayakta duran, hayırlı işler gerçekleştiren Engelliler Meclisi'ni tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa Kent Konseyi'ne önemli katkılar sağladığını anlatan Başkan Pala, vatandaşların iç içe olması, fikirlerini özgürce dile getirmesi ve sosyal çalışmalarda yer alması için ortam hazırladıklarını vurguladı. Gönüllüler sayesinde 16 ayda bin 100 etkinlik gerçekleştirdiklerini de anlatan Pala, çalışmalarda emeği geçen tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Programda usta şairlerin eserlerini seslendiren engelli vatandaşlar, dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Canlı müzik eşliğinde şiirleri usta şairlere taş çıkartarak okuyan engelliler, salondan büyük alkış aldı. Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen tavla turnuvasında dereceye giren Ayhan Zenbilci, Alattin Savaş Akıncıoğlu, Serkan Aptiş ve Ahmet Kurtaran ile mektup yarışmasında dereceye giren Buket Benar, Kadriye Bilgici, Melike Görür ve Sebahat Çınar, ödüllerini yöneticilerin ellerinden aldı. Programda, Bursa Karabaş-i Veli Semazen ekibi tarafından da sema gösterisi yapıldı.

Geleneksel şiir dinletisinde, Tülay Talan 'Bursa'da zaman', Şükrü Keskin 'Ağustos Çıkmazı', Çiğdem Dilbil 'Bunu bana yapmayacaktın', Dudu Alkan 'Eskidendi çok eskiden', Gökçe Değirmencioğlu 'Dalgacı Mahmut', Serpil Ünler ve Seda Ilşıksoy 'Lavinya' ve 'Leylim Ley', Ummuhan Şahingöz 'Sevgilerde', Mustafa Tıkız 'Yok karşılığı yüzünün' ve 'Hoş geldin kadınım', Oktay Bozkuş 'Kayalar kadı olurdu', Kemal Elpe 'Hepinizden davacıyım insanlar', Serpil Ünler 'Etme' ve 'Kitabı Sengizar', Naciye Demir ve Nafız Softa 'Bir gün anlarsın', Dilara Günal 'Var', Samet Şahin 'Çekilmez Adam', Elif Gülçiçek 'Bağışla', Şükrü Keskin ve Seda Işıksoy 'Anladım' ve Nafız Softa 'Tatlı' isimli şiirleri seslendirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title