Haberler

Emniyet'ten 'Vur Emri Polis Şefinden' Haberine Yalanlama

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hrant Dink'in Vurulması Emrinin Trabzon Terörle Mücadele (Tem) Şube Müdürü Tarafından Verildiği Yönündeki Haberlerin Gerçek Dışı ve İftira Olduğunu Açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hrant Dink'in vurulması emrinin Trabzon Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü tarafından verildiği yönündeki haberlerin gerçek dışı ve iftira olduğunu açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin bugünkü sayısında manşetten verilen 'Vur emri polis şefinden' başlıklı haberde ve bazı basın organlarında benzer konuyu içeren haberlerde yer alan Trabzon TEM Şube Müdürü'nün olayla ilgisi bulunduğu şeklindeki iddianın kesinlikle yalan oldugğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İddia gerçek dışıdır, iftiradır, hayal mahsulüdür. Bu iddianın gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bu iddia olayın vuku bulmasından itibaren canı pahasına çalışan Emniyet teşkilatını karalamaya yönelik kampanyaya ve bilgi kirliliğine açık bir örnek olup bu kirliliğin nerelerden kaynaklandığının açık bir göstergesidir. Bu asılsız iddiayı öne sürenler ve yayınlayanlar hakkında gerekli yasal işlemlere başlanmıştır".

(ZÇ-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title