Haberler

Emel Mathlouthi: "Türkiye Benim İlham Kaynağım"

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 51.Ulusalararası Bursa Festivali'nde bu akşam konser verecek olan Tunus asıllı ünlü sanatçı Emel Mathlouthi, "Türkiye'de kendimi başka hissediyorum."

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 51. Ulusalararası Bursa Festivali'nde bu akşam konser verecek olan Tunus asıllı ünlü sanatçı Emel Mathlouthi, "Türkiye'de kendimi başka hissediyorum. Burası benim için ilham kaynağı" dedi.

Uluslararası Bursa Festivali ünlü sanatçıları Bursa'da ağırlıyor. Festival çerçevesinde bu akşam Mercan Dede ve Tunus asıllı dünyaca ünlü sanatçı Emel Mathlouthi, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda Bursalı sanatseverlerle buluşacak. Konser öncesinde basın toplantısı yapan Mercan Dede, Bursa Festivali'nin yarım asrı geride bıraktığını belirterek, dünyada bu kadar geçmişe sahip festivalin sayısının az olduğunu söyledi. Mercan Dede, "Bu festial hak ettiği yere gelecektir. Onun için biz de ufak da olsa elimizden geleni yapıyoruz. Bu festivalde dünyaca ünlü festivallerde yapılan bir yaklaşım sanatseverlere sunulacak. İki ayrı sanatçı sahneyi paylaşarak şarkılarını seslendirecek. Son 4-5 yıldır bu festivaller yapılıyor. Bursalı olduğum için Emel Mathlouthi ile birlikte sahneyi paylaşmak çok güzel. Emel Mathlouthi, alanında önemli bir sanatçı. Yazdığı sözlerinde barış mesajı var. Barışa çok ihtiyacımız var. Ortadoğu topraklarınadn olduğu için o ortamı çok iyi biliyor. Bunu da müziğine yansıtıyor. Bu festivalde misafir olmaktan çok mutluyum" dedi.

"TÜRKİYE BENİM EVİM GİBİ"

Olağanüstü sesiyle kısa sürede geniş kitlelerin takdirini kazanan Tunus asıllı sanatçı Emel Mathlouthi, Türkiye'ye övgü yağdırdı. Mathlouthi, "Burada olmaktan çok mutluyum. Bu ülkeyi kendime çok yakın hissediyorum. Türkiye'de kendimi başka hissediyorum. Burası benim evim gibi. Türk kültürü, insanları ve müziği benim için ilham kaynağım" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

mercan dede türkiye tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title