Haberler

Emekli Orgeneral Koçman, Vefat Etti

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı, 3. ve 1. Ordu Komutanlıkları görevlerinde bulunan İsmail Koçman, kanser tedavisi gördüğü GATA'da yaşamını yitirdi

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı, 3. ve 1. Ordu Komutanlıkları görevlerinde bulunan Emekli Orgeneral İsmail Koçman (70), kanser tedavisi gördüğü GATA'da yaşamını yitirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Koçman için ilk törenin yarın 1. Ordu Komutanlığı'nda düzenleneceği belirtildi. Koçman'ın cenazesi, Selimiye Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

İsmail Koçman

Sakarya'da, 1943'te dünyaya gelen Koçman, 1962'de Kara Harp Okulu'ndan, 1963'te Topçu Okulu'ndan, 1972'de Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu.

Koçman 1992'de Tuğgeneralliğe terfi etmiş, Tuğgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Eğitim Daire Başkanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunmuştu. 1996'da Tümgeneralliğe terfi eden Koçman, bu rütbeyle Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ile Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerinde bulundu.  2000 yılında Korgenerallliğe terfi eden Koçman, 9. Kolordu Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'nı yürüttü. Koçman, 2004'te terfi ettiğiOorgenerallikte ise 3. ve 1. ordu komutanlığı görevlerinde bulundu.

Koçman, 2008'de emekli oldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Karacaahmet Selimiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title