Haberler

Edirne ve tekirdağ'da 'yaya geçidi nöbeti'-

Güncelleme:

Edirne ve Tekirdağ'da 'yaya geçidi nöbeti'İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca ilan edilen 'Yaya öncelikli trafik yılı' kapsamında, yurt geneliyle eş zamanlı olarak Edirne ve Tekirdağ'da 'yaya geçidi nöbeti' farkındalık etkinliği düzenlendi.

Edirne ve Tekirdağ'da 'yaya geçidi nöbeti'

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca ilan edilen 'Yaya öncelikli trafik yılı' kapsamında, yurt geneliyle eş zamanlı olarak Edirne ve Tekirdağ'da 'yaya geçidi nöbeti' farkındalık etkinliği düzenlendi.

Ülke genelindeki yaya geçitlerinde gerçekleştirilen 'yaya nöbeti' kapsamında, Edirne'nin de ana yollarında bulunan yaya geçitlerinde farkındalık etkinliği yapıldı. Etkinliğe katılan Vali Ekrem Canalp, öğrencilerle birlikte trafikte yaya önceliği konusuna mesajların yazılı olduğu dövizlerle yaya geçidinden geçti. Edirneli sürücülerin trafik kurallarına uyma konusunda çok başarılı ve sağduyulu olduğunu belirten Vali Canalp, Memnuniyetle ifade etmek isterim ki Edirne'miz, bu kurallara uymaya en elverişli, en iyi uyan illerden şu anda. Şahsen gözlemleme imkanım da bulunuyor. Çok az uymayan sürücümüz olsa da onlarda da bir süre sonra bu farkındalık tuttu. Şu anda genel olarak söyleyebiliriz ki Edirne'nin zaten trafiğe saygılı olan insanları, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılmış olan bu uygulamaya da şu anda uyuyorlar ve yayaları gördükleri zaman eğer yaya öncelikli bir yaya geçidinin önünde bulunuyorlarsa araçlarını durdurup, yayalara öncelik veriyorlar. Yayalar geçtikten sonra da kendi otomobilleriyle geçiyorlar. Kendim şahsen de gözlemleri mi yapıyorum. Bundan dolayı da tüm Edirnelilere teşekkür etmek istiyorum dedi.

Yaklaşık 2 saat süren 'yaya geçidi nöbeti' kapsamında trafik polisleri de sürücüleri konu hakkında bilgilendirerek, farkındalık çalışmasına katıldı.

TEKIRDAĞ'DA VALİ YILDIRIM DA KATILDI

Tekirdağ'daki etkinlik merkez Süleymanpaşa ilçesi Cumhuriyet Meydanı ışıklı kavşakta Vali Aziz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Ellerinde uyarı dövizler bulunan çocuklarla, sohbet eden protokol üyeleri, yeni uygulamaya konulan kanunla ilgili sürücülere broşür vererek bilgilendirme yaptı.

Vali Aziz Yıldırım, Karayollarında, kanunda geçiş öncelikle yayaya verilmiştir. Sürücülerimiz trafik kurallarına mutlaka uymaları gerekir çünkü trafik kuralları denenerek, uzun süre içinde tespit edilmiş ve insanımızın hem malını hemde canını korumaya dönük olarak ortaya konulan kurallardır. Kurallara uyduğumuz da ciddi anlamda kazanımlar oluyor dedi.

Daha sonra yaya geçidinde durdurulan sürücülere, öğrencilerle birlikte yaya önceliği ve geçiş üstünleri hakkında bilgilendirme yapıp broşür verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Ekrem Canalp Tekirdağ Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title