Haberler

Edirne Valisi: Edirne'nin marka değerleri vitrine çıkmalı

Güncelleme:

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin turizm potansiyelini daha iyi kullanması ve marka değerlerini ön plana çıkarması gerektiğini belirtti. Vali Sezer, turistlerin genellikle günübirlik ziyaret ettiği Edirne'de geceleme oranının düşük olduğunu ve kentin değerlerinin daha fazla tanıtılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kaleiçi semtinin butik bir yer haline getirilmesi ve Meriç Nehri'nin turizme kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin hızlı bir şekilde marka değerlerini vitrine çıkarması gerektiğini söyledi.

Sezer, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Turizm Sektör Temsilcileri Buluşması"nda, toplantının Edirne'de turizminin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Doğası, kültürel ve tarihi değerleri ve stratejik konumuyla Edirne'nin çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Sezer, kentteki insan ve araç sirkülasyonunun her yıl yüzde 10-15 arttığını söyledi.

Bu yıl 10 milyon yerli ve yabancı turistin Edirne'yi ziyaret etmesini beklediklerini vurgulayan Vali Sezer, bu nedenle kentteki eksiklerin hızla giderilmesi ve marka değerlerinde ön plana çıkartılması gerektiğini söyledi.

Sezer, Edirne'yi genelde günübirlik turistlerin ziyaret ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gelen turistlerin kentte geceleme oranı çok düşük. Dolayısıyla günü birlik ziyaret edip gidiyorlar. Birde turistler Selimiye, Beyazıt Külliyesi ve Meriç Köprüsü'nü ziyaret edip, Edirne ciğeri yedikten sonra kentten ayrılıyorlar. Sadece 3-4 yeri ziyaret edip gidiyorlar. Kente planlı gelişler çok az. Edirne'deki turizm potansiyelinin ancak yüzde 10'unu kullanıyoruz. Bunun birkaç sebebi var. Tarihi yapılar birbirinden kopuk olduğu için bir lokasyon belirleyemiyorsunuz. Bugün Muradiye Camisi'ne insanları götürmekte zorlanıyorsunuz, çünkü giriş istikametinde sıkıntılar var. Düzenlemeler yapılması gerekiyor. Bir de kenttin değerlerini daha fazla ön plana çıkarmamız gerekiyor. İlimizin değerlerini vitrine çıkartacağımız alan ve yerleri çoğaltmamız lazım. Bir markanın yerine biz başka marka koyamadığımız sürece yerimizde sayarız ve geriye gideriz. Birçok alanda markalar oluşturmamız gerekiyor. Adı festival olabilir başka konular olabilir. Gastronomi ile ilgili çeşitlemeler yapmamız gerekir. Saray ve Rumeli mutfağını da yerli ve yabancı turistlere sunmamız gerekir."

Vali Sezer, özellikle Kaleiçi semtini butik bir yer yapmayı hedeflediklerini, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaleiçi'nde bulunan konakların birçoğunun restorasyon projesini hazırladıklarını anlatan Sezer, "Projelerini hazırladıklarımızın da ihalesini yaparak yapımına başlıyoruz. Orası gastronomi ve konaklama yönüyle çok güzel bir yer olacak. Özellikle meyve sabunlarıyla ilgili orada atölyelerin oluşturulması ve insanların bunları deneyimlemesi çok önemli. Oradaki konaklarımız bizim için çok değerli."dedi.

Edirne'nin Meriç Nehri'ni de yeterinde kullanamadığını anlatan Sezer, o bölgeyi nehir sporlarının yapıldığı, saltanat kayıklarının gezdiği, insanların nehir kıyısında yürüyüşler yaptığı çok güzel bir alan haline getireceklerini belirtti.

"Saros'ta izinsiz yapılaşmaya, dağınıklığa asla izin vermeyeceğiz"

Vali Sezer, Edirne'nin Saros Körfezi gibi muhteşem bir değeri kullanamadığını söyledi.

Kıyı bölgesinde çok karışık bir ortamın olduğunu anlatan Sezer, "Ben geçen yıl eylül ayında geldim. Kıyı kesimini gezdim. Bir kaos hali var, çadırlar, karavanlar, çöpler, at arabaları. Bir plansızlık var." dedi.

Saros Körfezi'nde atıl durumda kalmış olan limanlarda iyileştirme çalışmalarının yapılacağını anlatan Sezer, "Saros'ta izinsiz yapılaşmaya, dağınıklığa asla izin vermeyeceğiz. Oradaki işletmelerden Saros'un marka değerini düşürecek her türlü şeyden uzak durmasını isteyeceğiz. Temizlik ve güvenlik açısından sorun olmasını istemiyoruz. Bu sene deniz polisimiz de görev yapacak. Jandarmamız lokal noktalarda görev yapacak." ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın Edirne'nin turizmine katkı sunmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne'ye gelen turist sayınının her geçen yıl arttığını belirtti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak da Edirne'nin ziyaretçilerine kültür, inanç, doğa, deniz, gastronomi ve sağlık turizmini bir arada sunduğunu anlattı.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, sektör temsilcileri, işletmeciler ve otel sahipleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Meriç Nehri Yunus Sezer Edirne turist Meriç Turizm Politika Ekonomi Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title