Haberler

Düz Duvara Tırmandılar

Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksi'nin Açılışında Renkli Etkinlikler Düzenlendi.

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksinin açılışı "Spor Tırmanma Türkiye Şampiyonası" yarışmalarıyla birlikte gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde yer alan ve 1 Milyon 100 bin TL'ye mal olan Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksi'nin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Samih Diyarbakır ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alaattin Karaca yaptı. Açılışa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Üstün Özen, dekanlar, öğretim üyeleri, dağcılık kulüpleri sporcuları ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, "Uzun yıllar onurla hizmet verdiğim Anadolu'daki ilk bilim meş'alesinin yandığı Atatürk Üniversitesi'nde organize edilen yarışmadan dolayı çok mutlu ve çok heyecanlıyım. Yaklaşık on iki spor branşında faaliyet yapan Atatürk Üniversitesi, Kayak, alp ve kuzey disiplini, atletizmin muhtelif dalları, güreş ve boks dallarında ülkemiz genelinde sayısız şampiyonluklar kazandırmıştır. Federasyonumuz tarafından Atatürk Üniversitesi tırmanma duvarlarında düzenlenen yarışma Erzurum'da bir ilktir" dedi.

Daha sonra konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Atatürk Üniversitesi'nde son iki yılda Oltu Yer bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, ATAUZEM, İngilizce Tıp Eğitimi ve son olarak da Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin kurulduğunu, ayrıca onlarca yeni bölüm açıldığını ve bazı ilçelere yüksek okul kurulduğunu hatırlatarak, "Üniversitemizin bilimsel, sosyal ve kültürel yatırımları ve faaliyetleri artarak devem edecektir" dedi.

Açılışı yapılan Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksi'nin önemli hizmetler göreceğini ve Atatürk Üniversiteli sporcuların bu spor branşında da Türkiye dereceleri elde edeceğini ifade eden Diyarbakır, tesisin gerçekleştirilmesini sağlayan Rektör Koçak ve diğer yetkilileri teşekkür etti.

Açılış töreninden sonra tırmanma duvarında tırmanma yarışmaları başladı.İki gün sürecek tırmanma yarışmalarına İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Sivas, Sakarya, İzmir ve Erzurum'dan federasyona bağlı kulüplerden 69 dağcı katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title