Haberler

DSP Lideri Sezer: "13 Kişi 130 Kişi Gibi Çalışacak"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin CHP ile sorumluluklarını yerine getirdiğini belirterek, CHP listelerinden seçilen 13 DSP'li milletvekilinin 130 kişi gibi çalışacağını söyledi.

Zeki Sezer, DSP İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi ve son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. DSP'nin uzlaşmaya dayalı, etkin, sağduyulu ve kararlı bir muhalefet yapacağını anlatan Sezer, "Partimiz doğruları destekleyecek, hatta alkışlayacak. Ancak sorunlar konusunda da gereken hassasiyeti gösterecek. DSP sadece eleştiren değil, icraat yapan muhalefet örneği verecek" diye konuştu.

Sezer, DSP'nin eğitim sistemi için uğraş vereceğini, öğrencilerin "Barzani'den burs almaya ihtiyaç duyar halden kurtulacağını" kaydettiği konuşmasında, ekonomideki tabloyu da eleştirdi. Sezer, DSP'nin laikliğin, sosyal refah içinde yaşamanın güvencesi olduğunu kaydetti.

    Seçimde DSP örgütlerinin bir tek fire bile vermediğini söyleyen Sezer, "çalışkan örgüt yapısıyla önümüzdeki dönem, DSP'nin yıldızlaşacağını söylemek boş hayal değil" dedi.

Sezer, "DSP'li vekillerin bir grup kurma çalışması içinde olup olmayacaklarına" ilişkin bir soru üzerine de, DSP'nin CHP ile sorumluluklarını yerine getirdiğini kaydederek, etik olmayan yollardan herhangi bir şey yapmayacaklarını, 13 vekillerinin 130 kişilik ekip gibi çalışacağını söyledi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Baykal'ın yerinde olsaydınız ne yapardınız" sorusuna karşılık da, "Onun yerinde değilim. Gerektiğinde seçimle geldiği bütün görevlerinden istifayla ayrılmış önemli bir devlet adamının, Bülent Ecevit'in geleneğinden geliyorum" dedi.

Sezer, "CHP ile işbirliğinin DSP tabanından tepki alıp almadığına" ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:

"Solda yürek var. Sol umut çok önemli. 20 milyonun üstünde insan bu ülkede yoksulluk sınırında yaşıyorsa, bağımsızlığımız konusunda hala tereddütler varsa, sosyal adalette sıkıntı yaşanıyorsa sola her zamankinden çok ihtiyaç vardır. Yerli sol parti olarak gurur duyuyoruz."

Bu arada toplantının başında kameramanlar, daha iyi görüntü alabilmek için Zeki Sezer'den biraz sağa kaymasını istedi. Bunun üzerine Sezer'in, "Sola kaysak. Çünkü herkes son zamanlarda sağa kaydı" sözleri gülüşmelere yol açtı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title