Haberler

Trabzon'da Ortaya Çıkan Drakula Lakaplı Böcek Yüzünden Fındık Bahçesi Karantinaya Alındı

Güncelleme:

Halk arasında Drakula olarak bilinen ve fındık dallarını kurutan turunçgil uzun antenli böceğinin Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir fındık bahçesinde görülmesinin ardından, bahçe karantinaya alındı.

Yayıldığı her yerde dalları kurutarak adeta ağaçların ve dalların ölümüne neden olan ve halk arasında "Drakula" olarak bilinen turunçgil uzun antenli böceği (Anoplophora chinensis, A malasiaca ) fındığı tehdit etmeye başladı.

GÖRÜLDÜĞÜ BAHÇE KARANTİNAYA ALINDI

Son zamanlarda fındık bahçelerinde sıklıkla görülmeye başlayan dal kurumaları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından araştırılırken, Trabzon Maçka ilçesi Esiroğlu mahallesinde tespit edilen turunçgil uzun antenli böceği yayılmaması için zararlının görüldüğü bahçe karantinaya alındı.

"AŞIRI DERECEDE ZARARLI"

Fındığı bekleyen büyük tehlikeye dikkat çeken Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Trabzon'da görülen turunçgil uzun antenli böceği için "Görülen yerlerde Tarım İl Müdürlükleri, Ziraat Odaları ile birlikte çalışma yapıyorlar. Turunçgil zararlısı var ve çok zararlı, aşırı derecede zararlı ve fındığın dalını bile kurutuyor. Eğer bu böcek bölgede yayılırsa çok kötü olur ki zararı külleme hastalığından daha kötü sonuçlar doğurur" dedi.

NEM VE SICAĞI SEVİYOR

Bu yıl külleme hastalığının kendisini geç gösterdiğini kaydeden Kozoğlu, "Turunçgil zararlısı olan böcek çok tehlikeli o da Trabzon'un Maçka ilçesinde görüldü ve Tarım İl Müdürlüğü Karantinaya aldı orayı. Eğer bu yayılırsa dal kurumalarına sebep olur ve büyük zararlara yol açar. Şu an mücadelesi için örnek uygulamaları yapılıyor. Küllenme ise önceden sürgünde başlardı, yaprakta olurdu ama şu an meyvede de var. Bu da ne demek oluyor fındık içini dolduramayabilir, dökülmeler olabilir. İklim koşulları da değişti artık ve hastalığın en fazla sevdiği ortam meydana geldi nemli ve sıcak ortam" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Maçka Komik - İlginç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500

Yorumlar (19)

lazsavar:

aman lazlardan adam çıkmaz. karadenizi bitirdiler, böceklerde onları bitirsin

5
14
yanıtYanıtla
Bayburt bogası:

hade lan ordan dingil.

yanıt8
yanıt0
yasin:

kesinlikle komplo turist adı altında türkiyeye yüzlerce biyolog geliyor ve bizim böcek ve bitki türlerinden örnekler alıyorlar yani çalıyorlar ve havaalanında yakalanıyorlar bu böceğide kesin onlar getirmiştir aynı kuş gribi gibi. hiç dikkat ettiniz mi önce kuş gribi var diye binlerce köydeki yüzbinlerce tavuğu hindiyi kazı ördeği itlaf ettiler peşinden kene çıktı neden tavuk kenenin baş dümanı ve bu sebeple rahat yayıldı unutmayın bu bir biyolojik savaş ve dahası var kestane ağaçlarına da bir

12
1
yanıtYanıtla
Nuri:

LAZLAR HAKKINDA DOĞRU KONUŞUN LAZLAR KADAR VATAN MİLLET SEVDALISI İNSANLAR GÖRMEDİM HÜRMET VE SAYĞIYLA SEVİYORUM KARDEŞLERİMİZİ

9
3
yanıtYanıtla
merserize:

buda yabancı oyunlarından olabilir özellikle yahudilerin dikkat edin

6
4
yanıtYanıtla
KUZEY ATEŞDAĞLI:

Artık o kadar paranoyaklaştık ki böcekleri bile dış mihraklar getirmiş olabilir diyoruz ben de trabzonluyum çocukluğumuzda bu böcekleri yıllar önce hep görürdük fındıklıkta çaylıkta o zamanlar neden bahçeleri karantinaya almadılar madem

6
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

israilin işi hep

7
0
yanıtYanıtla
vivaldi neoldi:

GARADENÜZ liler seeni duymasın TAMAM

5
1
yanıtYanıtla
Zehir İsmet:

ben emekli f16 pilotuyum reis emir versin hiç gözümü kırpmadan rizeyle trabzonu barıştırırım,barışmayıp inad ederlerse,acımasızca bombalarım.

2
4
yanıtYanıtla
Halk:

Fındık ithal olsa inanın daha ucuza yerdik. Badem, ceviz okyanus ötesinden yarı fiyatına geliyor.

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title