Haberler

Doğu Akdeniz 2013 Davet Tatbikatı

Türk Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde planlanarak icra edilen, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 ile ABD unsurlarının da yer aldığı "Doğu Akdeniz 2013 Davet Tatbikatı"nda, kara bombardımanı...

Türk Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde planlanarak icra edilen, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 ile ABD unsurlarının da yer aldığı "Doğu Akdeniz 2013 Davet Tatbikatı"nda, kara bombardımanı atışları ve denizde akaryakıt ikmali gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz'de düzenlenen tatbikat kapsamında, Finike ilçesi açıklarında yer alan bir kayalığa kara bombardımanı atışları yapıldı. Türkiye, ABD ve NATO'ya bağlı gemilerden top atışlarında yüksek isabet sağlandı.

Tatbikatın bir aşamasında denizde akaryakıt ikmali de yapan gemiler, ilginç bir denizcilik geleneğini sergiledi.

TCG Akar gemisinden çekilen pompalardan akaryakıt alan gemiler, dolum işleminin ardından bu gemiye özel hazırlanan ve çeşitli figürlerin yer aldığı korsan bayrakları çekerek kısa bir süre yüksek süratle seyretti. Bu sırada çeşitli müzik ve marşların da çalındığı gemiler, bir sonraki aşama için görev sahasına hareket etti.

Tatbikatın basına açık gerçekleştirilen son bölümünde ise "çok tehditli ortamda harekat eğitimi" icra eden gemiler, yarın Antalya ve Aksaz limanlarına bağlanacak. Limanlarda iki gün kalacak olan gemiler, 12 Kasım'da da tatbikatın deniz safhasına devam edecek ve 14 Kasım'da Aksaz Limanı'nda tatbikat değerlendirmesi yapılacak.

- Tuğamiral Çetin

Tatbikatı değerlendiren Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ömer Bayram Çetin, tatbikat kapsamında artan zorluk derecesiyle kademeli eğitimler yapıldığını bildirdi.

Su üstü, hava ve denizaltı tehdidine karşı yoğun eğitimler yapıldığını belirten Çetin, su üstü, hava ve kara hedeflerine yapılan atışların da başarıyla icra edildiğini söyledi.

Tatbikatta şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşılmadığını vurgulayan Çetin, "Özellikle atışlar çok başarılıydı. Mükemmel diyebileceğimiz ölçüde atışlar yapıldı" dedi.

Zorluk derecesi yüksek olarak planlanan tatbikatın, katılan tüm unsurların profesyonelliği dolayısıyla başarıyla yürütüldüğünü anlatan Çetin, tatbikatın başarılı geçmesinin, kolaylığının değil, unsurların harbe hazır olduğunun göstergesi olduğunu anlattı.

Tatbikatın, birlikte çalışılabilirlik bakımından önemine de değinen Çetin, "Bu, NATO'nun da birlikte çalışılabilirliğinin testi oluyor. 3 ayrı ülkeden unsurların katılımıyla yapılan bir tatbikat. Bu tatbikata katılan unsurlar. son decere başarılı bir duruş sergiledi" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bayram Çetin Doğu Akdeniz Türkiye Finike Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title