Haberler

Doğan, Tarihi Ayağa Kaldırmaya Yemin Ettim

Güncelleme:

Akcakoca Mahallesi'nde İzmit Belediyesi tarafından istimlak edilerek restore edilen tarihi yapı bilim ve kitabın emrine verildi.

Kısa adı Bilki-Der olan Bilim ve Kitap Dostları Derneği tarafından kullanılacak olan tarihi yerin açılışı için düzenlenen törene Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kapatılan Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, sivil toplum örgüt temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan ve aynı zamanda Bilki-Der'in Başkanı olan Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır" Bu güzle yeri İzmit Belediye Başkanımız restore edip bizlere teslim etti. Kendisine çok teşekkür ederiz. 2 katlı binada çok değerli eserler bulunuyor. Bilimin ve kitabın dostu olan arkadaşlarla bir araya gelerek derneği kurduk. Amacımız gençlere, halkımıza kitap okumayı sevdirip teşvik etmektir. Bilimi bir hayat tarzı haline getirip bilimsel teşviklere katkı sağlayıp teşvik etmektir" dedi.

TARİHİ YOK ETTİLER

İzmit Belediye Başkanı Doğan da yaptığı konuşmada" 5 yıldır görevdeyiz. Bu dünyada vefa olmalı, Ataya, tarihe, şehide vefa olmalı. Göreve geldiğimde bu konuda ciddi eksikler olduğunu gördük. Tarihi değerlerimiz hep ihmal edilmiş, yıkılmış, üstüne bina yapılmış. Atatürk heykelinin etrafında dilimin varmadığı çirkinlikler vardı. 5 yılda önemli projeler yaptık. Gölkay, cephanelik spor tesisleri, kadın sosyal yaşam merkezi, Ekopark, bisiklet yolları, İzmek kursları, mahalle konakları, tarihi yapıların restore edilmesi, kültür merkezler, Kültür tepesi yaptıklarımızdan sadece birkaçı. Kapanca sokak hep yarım kalmış. Bizler onlarca kamulaştırma yaptık. Bu binada onlardan biri. Satın alıp restore edip anlamlı biz işin hizmetine sunduk. İzmit'te tarihi ayağa kaldırmaya yemin ettik. 3 bin yıllık şehrin tarihi kalmamış, hep tahrip edilmiş. Artık bunlar unutalım. Biz camileri, eski konakları, hamamları çeşmeleri hep restore ettik. Vefa konusunda, Cumhuriyet döneminden beri kenti yönetenlerin ihmali çok büyük. Şehitlerimiz adına gazilerimiz adına göz önünde olan bir şey yapılmamış. Tarih bilincini hissettirmek lazım. Biz, Kınalı Asker Parkınu yaparak Çanakkale ruhunu İzmit'te yaşanmasını sağladık. Yahya Kaptan Anıtı, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Kore ve Kıbrıs Anıtı, Milli Birlik ve Beraberlik Anırtı, Servetiye siperlerinin gün yüzüne çıkarılmasını hep biz yaptık. Bunları yapmayı boynumun borcu olarak gördüğümüz için yaptık. Annem babam okuyor kampanyasının bütün kitaplarını 5 yıldan beri biz veriyoruz. Ülke olarak kitap okuyacağız, bilim öğreneceğiz" şeklinde konuştu.

YENİ HEDEFLER

Doğan konuşmasında yeni dönem hedefleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:" Yeni dönemde iki önemli hedefimiz var. Birincisi; turizm kenti İzmit'tir. Tarih, sağlık ve doğa turizmi sayesinde milyonlarca turistin kentimize gelmesini sağlayacağız. İkinci hedefimiz de ; bu kentte üniversite, tekno parklar var. Artık bilgi devri. Bilgiyi elinde tutan öne geçiyor. İzmit bilgi satan bir şehir olmalı. Bunun altyapısı hazır, bilgimiz var insan gücümüz var. Bilim üreten bilişim sektöründe ismini duyuran bir kent olmak istiyoruz. Bunları gençlerimize, İzmit'imize, sizlere güvenerek söylüyorum. 5 yıldan beri güzel işleri birlikte yaptık, kuruşunuzu ziyan etmedik, yapsaydık bu kadar işi yapamazdık. Yıllarca beklenen işleri yaptık. Sabahın erken saatinden gece yarılarına kadar çalıştık. Bize verdiğiniz başkanlık göreni laikiyle yaptık. Artık taktir sizin elinizde. Bu parti seçimi değil. Heyecanı, enerjisi olan, haramı helali bileni seçin."

örüldü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Bekirpaşa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title