Haberler

Diyarbakır'da Yerel Seçim Toplantısı

Valisi Mustafa Cahit Kıraç: "Seçimlerde halk hür iradesini sandığa atacak ve sandıktan çıkan irade demokrasinin namusu olacaktır.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Seçimlerde halk hür iradesini sandığa atacak ve sandıktan çıkan irade demokrasinin namusu olacaktır. Bu iradenin üzerine herhangi bir baskı ve yönlendirmenin olmaması gerekiyor" dedi.

Vali Kıraç, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen yerel seçimlerle ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi ve halkın iradesinin sandığa yansıması amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Vatandaşların hür iradesinin sandığa yansıyabilmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşüleceğini bildiren Kıraç, 1 milyon 607 bin nüfusa sahip Diyarbakır'da 923 bin 544 seçmenin 3 bin 500 sandıkta oy kullanacağını kaydetti.

İlde bin 35 mahalle muhtarlığı ile 18 belediye başkanı seçiminin gerçekleşeceğini ifade eden Kıraç, valilik bünyesinde "Seçim Harekat Merkezi" oluşturulduğunu dile getirdi.

-Sivil toplum örgütü temsilcilerinden destek istenecek

Kıraç, Diyarbakır'daki siyasi partilerin il başkanlarıyla  6 Şubat'ta yaptıkları toplantıda seçimin barış ve huzur içerisinde geçmesi için protokol imzaladıklarını anımsatarak, bu toplantıda seçim irtibat bürolarının önündeki 50 metre alanda döviz, afiş ve bayrak asılmasına karar verildiğini anlattı.

Araç konvoyu ve ses kirliliği konusunda mutabakat sağlandığını, özellikle okul, hastane ve mabetler önünde yüksek sesle propaganda yapılmasının hasta ve öğrencileri rahatsız edebileceğini vurgulayan Kıraç, bu durumda güvenlik güçlerinin uyarı yapmasını istedi.

Vali Kıraç, seçimle ilgili sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya geleceklerini belirterek, onlardan da seçim sürecinin iyi ortamda geçmesi için gayret göstermelerini talep edeceklerini kaydetti.

- "İnsan sevgisini arkasına koymadığınız hiç bir girişim başarılı olamaz"

"Demokrasilerin bayram ve şöleni seçimlerdir. Seçimlerde halk hür iradesini sandığa atacak ve sandıktan çıkan irade demokrasinin namusu olacaktır. Bu iradenin üzerine herhangi bir baskı ve yönlendirmenin olamaması gerekiyor" ifadelerini kullanan Kıraç, bu nedenle herkese büyük görev düştüğünü bildirdi.

Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Valilik bünyesinde 24 saat hizmet verecek Seçim İletişim ve Halkla İlişkiler Merkezi Birimi oluşturduk. Herkes 444 56 21 telefonla seçime yönelik sorununu iletebilecek. İnsan sevgisini arkasına koymadığınız hiç bir girişim başarılı olamaz. Hem jandarma hem emniyet ve diğer birimlere sesleniyorum; bizim Diyarbakır'da bulunuşumuzun gayesi Diyarbakır halkına hizmettir. Başta anayasa olmak üzere ilgili kanunlar çerçeve içerisinde yansız ve tarafsız  bir şekilde hizmetlerimizi  hiç bir ayrım yapmadan yerine getireceğiz. Bizim en büyük gücümüz tankımız, topumuz, silahımız değildir, bizim  en büyük silahımız insan sevgisidir. Bunu arkamıza koymadığımız sürece hiç bir organizasyondan başarı elde edemeyiz."

Kıraç, seçimin yanı sıra hırsızlık başta olmak üzere il merkezinde 75 olan devriye sayısının 170'e çıkarılacağını söyledi.

-"Enerji keserek, karanlıkta bırakarak hizmet olmaz"

Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır ve ilçelerinde çeşitli nedenlerle sık sık elektrik kesintisi yaşandığını hatırlatarak, seçim öncesi kesinti olmaması için DEDAŞ yetkililerinin duyarlı olmasını istedi.

İletim hatlarında ve borç tahsilatında DEDAŞ'ın sıkıntı yaşadığını ifade eden Kıraç, "Seçim için Diyarbakır'a gözlemciler gelecek ve bu sürede turist trafiği artacak. Bu nedenle DEDAŞ önlemlerini kesinti yaparak uygulamasın. Enerji keserek, karanlıkta bırakarak hizmet olmaz. Enerjiyi keserek, sorunu çözemezsiniz. Bu dönemde kesintilerin özelilikle kaldırılmasını istiyorum" diye konuştu.

-"Artık bu ülkenin hayat kayıplarına tahammülü yoktur"

Çözüm sürecinin önemine vurgu yapan Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin en önemli projelerinden biri olan çözüm sürecine en büyük katkının bu seçimden sonra da verilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Artık bu ülkenin hayat kayıplarına tahammülü yoktur. Biz artık barışı, kardeşliği, huzuru, sanatı ve turizmi konuşalım. Zorluklar geçmişte kalmış olsun. Sürecin daimi hale gelmesi için hep beraber elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya Vali Kıraç'ın yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Cahit Sıtkı Tarancı Cahit Kıraç Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title