Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Manisa'da

Görmez Manisa Valisi Bektaş'ı ve Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin mezarını ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ve Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin mezarını ziyaret etti.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve faciadan kurtulan işçilerle iftar yapmak üzere Manisa'ya gelen Görmez Vali Erdoğan Bektaş 'ı makamında ziyaret etti.

Soma'da maden faciası acısını yaşayanlarla bir iftar sofrasında buluşmak, onların acısını unutmadıklarını, birlikte olduklarını ifade etmek için geldiklerini belirten Görmez, bu tür acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Görmez, Diyanet İşleri olarak ramazanın birinci gündemleri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Allah'a hamd olsun her sene kalplerimizi yeniden buluşturan, birleştiren, bize yeniden o kaybettiğimiz değerleri kazandıran ramazanımız iyi ki var. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 'hiç kimse kimsesiz kalmasın' başlığı altında bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Hem  modern zamanların yalnızlığı diye adlandırabileceğimiz kalabalıklar içinde yalnız kalan kardeşlermiz varsa onlara sahip çıkmayı, hem ülkemize sığınan mültecilere sahip çıkmayı, hem sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, kısaca kendisini kimsesiz gören her kardeşimize ramazanın manevi ikliminde sahip çıkmayı, bir şekilde unutulmuşlukları, terk edilmişlikleri ortadan kaldırmaya bir vesile olarak kabul ediyoruz."

Vali Bektaş da ziyareti için Görmez'e teşekkür etti. Soma'daki acının paylaşarak azaltılabileceğini vurgulayan Bektaş, "Tüm kurumlarımızı Soma etrafında bütünleşmiş gördük. Sanki bir manevi iklim oluşmuş durumda ve herkes elinden geldiği kadar o yarayı sarmaya gayret ediyor" diye konuştu.

Mezarlık ziyareti

Görmez daha sonra maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin mezarının bulunduğu Soma Belediye Mezarlığına geçti.

Mezarların üzerindeki mektupları okuyan Görmez, dua etti.

Ardından Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi Hafız İsmail Coşar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Kur'an-ı Kerim okudu. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title