Haberler

Dink'in Katil Zanlısı Ogün Samast'ın Örgüt Üyeliği Davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden, devam eden soruşturma kapsamında ifade verdiği belirtilen "Barış" kod adlı gizli tanığın ifadelerinin istenmesine karar verdi.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ogün Samast katılmazken, Dink ailesini avukatları hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı tarafından celse arasında dava dosyasına gelen evraklar okundu.Dosyaya gelen evrakların okunmasının ardından söz alan Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, Bülent Arınç'a suikast iddialarının araştırıldığı soruşturmada ve Seferberlik Tetkik Kurulu arşivlerinde yapılan incelemelerde, Hrant Dink cinayetine dair bilgi veya bilgilere ulaşılmışsa, bu bilgi veya belgelerin istenilmesine karar verilmesini talep etti.

Daha sonra söz alan avukat Fethiye Çetin de, TMK 10. maddeyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gizlilik kararı alındığını ve AİHM içtihatlarına göre bu yasağın mağdur yakınlarına uygulanamayacağını belirtti.

Hrant Dink cinayetinin işlendiği yıldan bu yana, 6,5 yıldır soruşturmanın yürütüldüğünü belirten avukat Çetin bu durum yasada belirtilen gizlilik kararının amacına terstir dedi.

Gazetelere çıkan haberlere göre, Dink cinayeti soruşturmasını yürüten savcılığa "Barış" kod adıyla bir gizli tanığın ifade verdiğini

belirten avukat Çetin bu gizli tanık "Ogün Samast'ın İstanbul'a gelmeden bir gün önce Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan JİTEM'ci bir astsubayın İstanbul'a gelerek Samast'ın barınma ihtiyacını karşıladığı" ifadeleri olan beyanın davanın aydınlatılması açısından önemli olduğunu da kaydederek, savcılığa yazı yazılarak gizli tanığın ifadelerinin istenilmesine karar verilmesini talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine yazı yazılarak, Hrant Dink cinayeti soruşturmasının akıbeti ve sonuçlandırılma aşamasına gelinip gelinmediğinin sorulmasına hükmederek, aynı savcılığa yazılan bir yazıyla, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) gelen kayıtlar içinde Ogün Samast ile ilgili olan bölümler ile varsa gizli tanık ifadesinin gönderilmesinin istenilmesini de kararlaştırdı.

Avukat Hakan Bakırcıoğlu'nun, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne yazı yazılması ve Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yapılan incelemelerde Hrant Dink cinayetine ilişkin bilgilerin olup olmadığının sorulması talebini de kabul eden mahkeme, savcılığa yazı yazılarak, varsa bilgi, belge ve ifade örneklerinin mahkemeye gönderilmesini isteyerek duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ogün Samast Hrant Dink İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title