Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Derik'te Kaymakam'ın şehit olduğu patlamada bombayı yerleştiren teröristin eşkali belirlendiMARDİN'in Derik İlçesi'nde Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu, 3 kişinin yaralandığı Hükümet Konağındaki PKK'nın bombalı saldırısıyla ilgili gözaltındaki 25 kişinin sorguları sürüyor.

Derik'te Kaymakam'ın şehit olduğu patlamada bombayı yerleştiren teröristin eşkali belirlendi

MARDİN'in Derik İlçesi'nde Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu, 3 kişinin yaralandığı Hükümet Konağındaki Pkk'nın bombalı saldırısıyla ilgili gözaltındaki 25 kişinin sorguları sürüyor. Aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 38 kişiden 13'ü serbest bırakılırken, güvenlik kameralarını inceleyen uzmanlar, makam odasına el yapımı patlayıcıyı yerleştiren teröristin eşkalini belirledi.

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olması, 3 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcıyla düzenlenen PKK saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. Patlama sonrası soruşturma başlatan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 38 kişiden 13'ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş, Özel Kalem Müdürü Mehmet Şerif Mesutoğlu ve bazı kaymakamlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişinin emniyetteki sorguları ise devam ediyor. Patlama sonrası şehit Kaymakam Safitürk ve 2 kişiyi patlamanın olduğu odadan çıkaran kaymakamlık çalışanının da bilgisine başvurulduğu öğrenilirken, gece yarısı bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Yetkililer, şehit Kaymakam Safitürk'ün il dışında bulunduğu sırada el yapımı patlayıcının makam odasına yerleştirilmesi ihtimali üzerinde dururken, patlayıcıyı Kaymakam'ın makam odasına yerleştiren teröristin eşkalinin bina içindeki güvenlik kameralarının görüntülerinden tespit edildiği belirtildi. Güvenlik kaynakları, teröristin bina içindeki bağlantılarıyla ilgili başlattıkları geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, teröristin kimlik tespiti ile yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade ettiler.

Görüntü Dökümü

-------------------

(PERŞEMBE GÜNÜ GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-Derik ilçesi görüntüsü

-Güvenlik güçlerinden görüntü

-Olay yeri ve hastane görüntüleri

Haber : Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,-

=====================================

Eruh Kaymakamı Dayanaç'a suikast hazırlığındaki PKK'ya operasyon: 18 gözaltı

SİİRT'in Eruh Kaymakamı ve ilçe belediyesine de kayyum olarak atanan Murtaza Dayanaç'a bombalı suikast hazırlığı yapılacağı istihbaratı üzerine, son 25 günde düzenlenen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada gözaltına alınanlar arasında Eruh Belediyesi Eş Başkanlarının da bulunduğu belirtildi. Eruh Belediyesi'ne kayyum atanan Kaymakam Murtaza Dayanaç'a bombalı ve silahlı suikast palanlandığı belirtilen açıklama şöyle:

"İl ve ilçelere atanan kayyumların hedef alındıkları yönünde elde edilen bilgi ve duyumlar üzerine Eruh Kayyumu olarak görev yapan Kaymakam Murtaza Dayanç'a bombalı ve silahlı eylem planladıkları tespit edilen, örgüte yardım ve yataklıkta bulunan ve milis-işbirlikçi faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik Eruh ilçemizde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; 21.10.2016 günü Eruh İlçemizde PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunduğu tespit edilen 5 şahıs, 05.11.2016 günü Eruh İlçemizde PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunduğu tespit edilen ve aralarında Siirt Eruh Belediyesi Eş Başkanları'nın da bulunduğu 7 şahıs, 12.11.2016 günü Eruh ilçemizde PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunduğu tespit edilen 6 şahıs olmak üzere toplamda 18 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden tüm unsurlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Görüntü Dökümü

----------------------

(ARŞİV)

-Siirt Emniyet Müdürlüğü

Haber : SİİRT, -

=======================================

15 Temmuz'da yaralanan Özcan Özsoy şehit oldu

FETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaralanan 27 yaşındaki Özcan Özsoy, yaklaşık 4 aydan beri tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit düştü.

FETÖ'nün darbe girişimini Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Jandarma Genel Komutanlığı yakınlarında engellemeye çalıştığı sırada, başına isabet eden kurşunla yaralanan Özsoy, yaklaşık 4 aydan beri tedavisinin sürdüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Şehidin ağabeyi Tekin Özsoy, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Meydanlara inin' çağrısıyla Beştepe'ye gittiklerini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bende o gece yaralandım ve kardeşim beni eve göndererek kendisi orada kaldı. Ben ayakta tedavi gördüm. Kardeşim tedavi döneminde konuşamıyordu. Daha rahat nefes alıp verebilmesi için boğazı delinmişti. Son dönem bilinci açılmıştı. Ufak ufak hareketler yapmaya başlamıştı. Bir gün öncesinde enfeksiyon başladı, dün gece 01.30 da şehit oldu."

Evli ve 3 yaşında bir çocuk babası olan ve daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hastanede ziyaret ettiği Özcan Özsoy'un naaşı, Ankara'nın Haymana İlçesi'ne bağlı Sarıgöl Mahallesi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Şehidin fotoğrafı

Haber : Özkan ARSLAN-Yavuz ÇİFÇİ / HAYMANA, (ANKARA)

===========================================

Nusaybin'de yasaklı 2 mahalle etrafındaki tel örgülerden bir kısmı açıldı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı devam eden Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinin etrafını çeviren tel örgülerinin bir kısmı geri çekildi. Tel örgülerin geri çekilmesiyle birlikte dışarda kalan ev, işyeri ve camilerdeki şiddetli çatışmaların izleri hala olduğu görüldü.

Nusaybin'de 14 Mart tarihinde uygulanan ancak kısmen kaldırılmasına rağmen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla olmak üzere 6 mahalledeki sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasakların sürdüğü 6 mahallenin etrafı da tel örgülerle çevrilmişti. Bugün sabah erken saatlerinde yasağın devam ettiği Zeynel Abidin ve Farat mahallelerindeki bir bölümde, tel örgüler sökülerek geri çekildi. Tel örgülerin geri çekilmesiyle birlikte bazı evler ve 2 cami, tel örgünün dışında kaldı. Evleri dışarda kalan vatandaşlardan bazıları, yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale gelen evlerini dışardan da olsa incelediği görülürken, Molla Musa Paşa ve Selman-i Pak camilerine onlarca merminin isabet ettiği ve büyük çapta hasar gördüğü gözlendi. Bazı vatandaşlar evlerine girerek temizlik çalışmalarına başladığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Telleri sokan görevliler

Tellin kaldırılmasıyla tahrip olan bölgelere giren ev ve iş yerleri sahibi,

Tahrip olan evler,

Tahrip olan Melle Musa cami,

Yıkılan evlerin yerinde kışlık yakacak için odun toplayan bir vatandaş,

Geriye çekilen güvenlik tellin yanında evlerine hüzünle bakan vatandaş,

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

=====================================================

Bakan Çelik: 'Burası Dingonun ahırı mı be?'

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tutuklanan HDP'li milletvekilleri ile ilgili süreci anlatırken mahkemeye ifade vermek için gitmediklerini hatırlatarak, "Böyle bir imtiyaz söz konusu değil. Ama adam çıkıyor terör örgütü mensubu ve onun uzantısı siyasiler diyorlar ki; Biz yargıyı tanımayız. Demokrasiye de inanmam. Ne güzel ya. Sırtımı terör örgütüne dayarım, yetkiyi de milletten alırım, talimatı da dağdan alırım. Ulan burası Dingonun ahırı mı be." diyerek tepki gösterdi.

'TOPRAK BULAMAYACAKLAR'

Ak Parti Konya İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi Toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Ak Partili milletvekilleri ve partililerin katılımı ile Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik gündemi değerlendirdi. Konuşmasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne değinen Çelik, "Bunlar ihaneti ibadet hale getirdiler. Bunlar vatana ihaneti hizmet diye millete takdim ettiler. Şantajla topladıkları paralara da himmet dediler. Bütün kavramları ne kadar anlamlı kavramlar. Foyaları ortaya çıkıp kaçmaya başlayınca da hicret dediler. Hicret kim, siz kim Allah aşkına. Amerika Birleşik Devletleri'nde mezar arıyorlar. Mezar bulmuşlar. Buna da gurbet mezarlığı diyorlar. Tam da bu esnada abla seçimi kazanacaktı. Abla kazanamadı ve Trump kazandı. Bu asil milletin toprakları şehit kanlarıyla sulanmış topraklar. Bu kadar ihanet eden ve bizim terminolojiyi, bizim davamızı bu milletin aleyhine kullananları bu topraklar kabul etmez. Allah'ın izniyle bu milletin duasıyla Amerika toprağı da kabul etmeyecek. Öyle görünüyor. Toprak bulamayacaklar. Çünkü yaptıkları ihanet sıradan bir ihanet değildir."

'CHP, 15 TEMMUZ'UN FARKINDA DEĞİL'

CHP'nin 15 Temmuz darbe teşebbüsünün farkında olmadığını belirten Çelik, şöyle dedi: "Atlatılan tehlikenin farkında olmayanların başında ana muhalefet partisi var. Ana muhalefet partisi ne yazık ki yaşanan bu büyük olayın travmanın, sinsi darbenin farkında olamıyor. 7 Şubat olmasaydı, 17-25 Aralık olmasaydı, 15 Temmuz olmasaydı inanın 5 yıl sonra ne bu devletten, ne de bahsettiğimiz gidişattan, tam bağımsızlığa doğru yürüyüşümüzden eser kalmayacaktı. Farklı bir tabloyla karşı karşıya kalmış olacaktık. Garip olan ana muhalefet partisinin kalkıp olağan üstü hali eleştirmesini, Avrupa Birliği yetkililerinin eleştirmesine doğrusu anlam bulamıyoruz."

'BURASI DİNGONUN AHIRI MI?'

Tutuklanan HDP'li milletvekilleri ile ilgili süreci anlatırken mahkemeye ifade vermek için gitmediklerini hatırlatan Çelik, "Kanun önünde herkes eşit değil mi? Eşit. Bir suç isnat ediliyorsa sana git mahkemeye ifadeni ver. Bu isteniyor senden. Sen bu ifadeyi vermekten neden kaçınıyorsun. Suç işleme imtiyazı kimse de var mı? Ben suç işleyebilirim. Kanunlar bana ilişmez. Böyle bir şey var mı? Böyle bir imtiyaz olur mu? Böyle bir imtiyaz söz konusu değil. Ama adam çıkıyor terör örgütü mensubu ve onun uzantısı siyasiler diyorlar ki; Biz yargıyı tanımayız. Demokrasiye de inanmam. Ne güzel ya. Sırtımı terör örgütüne dayarım, yetkiyi de milletten alırım, talimatı da dağdan alırım. Ulan burası Dingonun ahırı mı be? Olacak şey mi bu. Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurları. Demokrasi, hukuk tanımayacaksın, talimatı sana oy veren 3-5 milyon insandan almayacaksın. Ondan sonra çıkıp ahkam keseceksin. Avrupa'nın cadde ve sokaklarında nutuklar atacaksın. Bu olacak şey değil." diyerek tepki gösterdi.

'SAYGI DUYUN'

Avrupa Birliği ülkeleri elçilerinin HDP'nin parti gurup toplantısına katılmasını da eleştiren Çelik şunları söyledi: "Avrupa Birliği ülkeleri elçileri HDP'nin parti gurup toplantısına katılıyorlar. Neymiş efendim dedikleri şu; Kaygı duyuyoruz. Konya'dan o elçileri sesleniyorum. Saygı duyun, saygı. Saygı gösterdiğimiz ülkelerin bu elçilerinin yapmış olduklarıyla birlikte Avrupa Birliği ülkelerinin terör ve teröristleri orada barındırma konusundaki atmış oldukları adımlardan dolayı bizim Avrupa Birliği'nin gidişatından kaygımız var. Avrupa Birliği giderek terör ve teröristi seviciliğe başladı. Hangi Ak Partili, milletvekillerinin tutuklanmasını ister. Bunların olmaması için, partilerin kapatılmaması için biz ne kadar mücadele verdik. Yeter ki siz demokrasi çizgisinde kalın, hukuk çizgisinde kalın. Ama ne yazık ki bundan eser kalmadığını gördük. Burası yolgeçen hanı değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve burası köklü bir devlet. Bu köklü devlet kendi geleceğini böyle ne idüğü belirsiz zırvaların yüzünden tehlikeye atacak değildir. Bunu da herkes kulağına küpe etsin.'"

MHP'YE TEŞEKKÜR CHP'YE ELEŞTİRİ

Konuşmasında MHP'ye de teşekkür eden Çelik, "Sayın Bahçeli'ye de gerçekten teşekkür ediyoruz. Alkışlayalım. Bu konuda sorumla davranmak gerekiyor. Bakıyor Türkiye'yi bekleyen tehlikeler ortada. Ne yapacaksınız, sorumlu davranış ve bunu yerine getiriyor. Ama CHP iktidar şansı olmadığı için her şeye karşı. Milli birlikte yoksun. Terörle mücadele de yoksun. Allah aşkına 'Sen niye varsın CHP' diye sormak istiyorum. CHP'nin neye hizmet ettiğini kendi partilileri bile zorlandığını belirtmek istiyorum." dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Bakan Çelik'in açıklamaları

-toplantıdan detay

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

==========================================

Emekli polis ormanda öldürüldü

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde malulen emekli polis memuru 48 yaşındaki Erdoğan Akgöllü, ormanlık alanda tabancayla öldürülmüş olarak bulundu.

Cemal Paşa Mahallesi Sülemiş Çamlığı içerisinde yürüyüş yapan vatandaşlar ormanlık alan içerisinde bir ceset gördü. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede cesedin Erdoğan Akgöllü'ye ait olduğunu belirlendi. Kafası ve göğüs kafesinden 3 kurşunla vurulduğu belirlenen emekli polisin cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu olay yerine gelerek bilgi aldı. Akgöllü'nün katil veya katil zanlılarının bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerindeki ambulans ve polis otomobillerinin görüntüsü

Olay yerinin genel görüntüsü

Yakınlarının ağlaması

Cenazenin olay yerinden çıkarılarak ambulansa konulması

Olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme yapması

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN /KADİRLİ (OSMANİYE),

==================================

Kayseri polisinin uyuşturucu operasyonu

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Amirliği Narkotim ekiplerinin düzenlediği operasyonda sentetik uyuşturucu bonzai sattıkları belirlenen 5 kişi yakalandı.

Polis ekipleri uyuşturucu satıcılarına yönelik denetim yaparken uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen H.S.Ö. ve S.Ş. İ.A. S.A. ve A.D. araç ve üst aramalarında 5.50 gram metamfetamin, 5.60 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 şüpheli sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından adliyeye gönderildi

Görüntü Dökümü

Gözaltına alınan şüphelileri sağlık kontrolüne getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KURT/KAYSERİ, DHA)

===================================================

Obezite hastalarının giden kilolarla gelen mutluluğu

Kamilcan 101 kilo verdi

İZMİR'de, tüp mide ameliyatından sonra giden kilolarıyla yepyeni bir hayata başlayan obezite hastaları, bir araya geldi. Çeşitli film ve dizilerde rol alan Gülnihal Demir, kendisini artık daha sağlıklı hissettiğini anlatırken, 184 kilodan 83 kiloya düşen Kamilcan Özdemir de, kilo verdikten sonra aşk hayatından sosyal ilişkilerine kadar bambaşka bir yaşamı olduğunu söyledi.

Aşırı ve yanlış beslenmenin yanı sıra çeşitli fiziksel aktivite yetersizliğinin de neden olduğu obezite hastalığına karşı son yıllarda denenen tüp mide ameliyatıyla başarılı sonuçlar elde edildiği belirtildi. İzmir'de de bu yöntemle kilo veren hastalar, bir araya geldi. Etkinlikte, gerek kilolarından kurtulan hastalar gerekse de onlara eşlik eden yakınlarının, katettikleri olumlu gelişme üzerine büyük mutluluk yaşadığı gözlendi. Çeşitli film ve dizilerde rol alan Gülnihal Demir, eskiden yaşadığı şeker, tansiyon hastalığı ve hareket zorluğundan hiçbirisinin kendisini artık etkilemediğini anlattı. Film yapımcılarının halkın kendisini bu şekilde tanıdığını bu nedenle fazla kilo vermesini istediklerini de söyleyen Gülnihal Demir, "Ama ameliyattan sonra kilo vermem kaçınılmaz oluyor. Seyircim beni yeni halimle de kabul edecektir" dedi.

44 kilo veren Seval Yenir de, ameliyata karşı çıkan annesinin yeni halini gördükten sonra mutlu olduğunu anlattı. Etkinliğin en dikkat çeken ismi de Kamilcan Özdemir oldu. 184 kilodan 83 kiloya inen Kamilcan Özdemir'in bambaşka bir görünüme kavuştuğu görüldü. Kilolu dönemlerinde özellikle aşk hayatında üzüntüler yaşadığını ifade eden Kamilcan Özdemir, "Şimdi kız arkadaşlarımla ilişkilerim düzeldi. Artık terk edilmiyorum. 22 ay önce ameliyat oldım. Hem günlük hayatım, hem de sosyal hayatım çok farklılaştı" diye konuştu.

OBEZİTE CERRAHİSİ KİLOLAR İÇİN EN ETKİN YÖNTEM

Kilolarından kurtulan hastaların ameliyatını gerçekleştiren Özel Çiğli Kordon Obezite ve Laparoskopik Cerrahi Merkezi'nden Operatör Doktor Cemal Kara da "Obezite konusunda bilgi ve deneyimin artması, teknolojinin gelişmesi sonucunda ameliyatın başarı oranı arttı. Komplikasyonlar azaldı. Bu avantajları nedeniyle cerrahi daha çok uygulanır ve tercih edilir oldu. 2014 yılında dünyada 400 bin, Türkiye'de ise yaklaşık 6 bin kişi obezite ameliyatı oldu. Obezite cerrahisinde farklı ameliyat teknikleri var, ancak hangi ameliyatın daha uygun olduğu hastayla yapılacak görüşme ile muayene sonrası şekilleniyor. Bu kararı verirken hastanın yeme, içme ve diğer alışkanlıkları, spor yapma durumu, mevcut olan başka hastalıklar olması, geçirilmiş ameliyatlar önemli oluyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hastalarla röportaj

-Doktor Cemal kara ile röportaj.

Haber : Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

=======================================================

Turgutreis'te huzur operasyonu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Mahallesi'nde, jandarma tarafından asayiş denetimi yapılırken, işyerleri, araçlar ve vatandaşlar kontrol edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 81 personelle Turgutreis'te denetim yaptı. İlçe giriş ve çıkışlarında trafik ve motorlu asayiş timleri, araçları kontrol etti. 10 kahvehane, 4 kafe, 2 internet kafe, 3 bar ve 5 içkili restoran denetlendi. 2 işletmeye mesul müdür bulundurmamaktan, 2 işletmeye Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) belgesi olmadan içki satışı yapmaktan, 1 işletmeye işyeri açma ve çalıştırma belgesi bulunmadığından, 1 işletmeye kimlik bildirme kanuna muhalefetten ve 1 işletmeye de kapalı alanda tütün ve tütün mamulleri tüketiminden idari para cezası kesildi. Denetimde 3 yoklama kaçağı ile 1 kayıp ve borçlu kaydı bulunan bir kişi yakalandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yapılan aramalardan görüntüler.

Haber - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

===========================================

Şanlıurfa'da 'Mesleğinde en iyiler' ödüllendirildi

ŞANLIURFA Platformumu tarafından düzenlenen 'Mesleğinde en iyiler' ödülleri sahiplerini buldu. Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız'ın ödül verdiği ebru sanatçısı dayısı Hadi Çiftbudak, kalbi sıkışınca ambulansla hastaneye götürüldü. Törende Doğan Haber Ajansı muhabiri Ali Leylak'a da ödül verildi.

Merkezi Ankara'da bulunan Şanlıurfa Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Mesleğinde en iyiler' ödülleri törenle verildi.

TED Koleji'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Şanlıurfa Platformu Başkanı Habib Çadırcı, platformun, kentin sorunlarının belirlenerek çözümü için stratejiler oluşturulması amacıyla kurulduğunu anlatarak, ödüllerin Şanlıurfa adına teşekkür amacıyla verildiğini söyledi. Konuşmaların ardından ses sanatçısı Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve DHA muhabiri Ali Leylak'ın da aralarında bulunduğu 30 kişiye ödülleri verildi. DHA muhabiri Leylak'ın ödülünü Başsavcı Vekili Orbay Bahri Ulgan'dan aldı. Törende ebru sanatçısı Hadi Çiftbudak da ödülünü alması için sahneye çağrıldı. Çiftbudak, dayısı olduğu Şanlıurfa Vali Vekili Ahmet Yıldız'dan ödülünü alacağı sırada, heyecanlanıp kalbi sıkıştı. Rahatsızlanan Çiftbudak sahne arkasına götürülerek çağrılan sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Ödül törenine katılanlar

Sıra gecesi ekiplerinin sahne alması

Habib Çadırcı'nın konuşması

Ali Leylak'a ödül verilmesi

Vali Vekili Ahmet Yıldız'ın dayısı Hadi Çiftbudak'a ödülünü vermesi

Çiftbudak'ın rahatsızlanması

Görevliler müdahale etmesi ve götürülmesi

Ödül alanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Kuzenini bıçaklama anı kamerada (2)

TUTUKLANDI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, kuzeni 23 yaşındaki Doğan Tutkan'ı sokak ortasında 9 yerinden bıçaklayan 25 yaşındaki Ö.T., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

===================================================

Vekillerden dostluk maçı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne gelen 5 bakan yardımcısı ve Ak Partili 25 milletvekili, dostluk maçında karşılaştı.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve aslen Sandıklılı olan kamu denetçisi Zekeriya Aslan'ın daveti üzerine 5 bakan yardımcısıyla Ak Partili 25 milletvekili ilçeye geldi. Dün Hüda-i Kaplıcalarındaki bir otele yerleşen, bugün ise ilçeyi gezen bakan yardımcıları ve vekiller, Sandıklı İlçe Stadı'nda dostluk maçı yaptı. 5-5 sonuçlanan karşılaşmanın ardından heyet konakladığı otele döndü.

Kamu denetçisi Zekeriya Aslan, "Derdimiz Afyonkarahisar'ımızı, Sandıklı'mızı tanıtmak. Sandıklı'da yapılan yatırımlardan haberleri olsun istedik. Sandıklı Belediye Başkanımızın da daveti üzerine buradayız. Bundan sonraki tanıtım amaçlı programlarımızda da Sandıklı'ya gelmeye devam edeceğiz. Futbol işin bahanesi. Asıl amacımız sosyal faaliyetlere destek olmak. TBMM Futbol Takımı ile her yerde futbol oynuyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini lanetlemek için bu ekip Paris'teydi. Ama yine söylüyorum futbol işin görüntü kısmı. Türkiye'nin ileriye doğru adımlar atarken her türlü musibetlere karşı hep birlikte direnmek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Dostluk maçından ataklar,

Kamu Denetçisi Zekeriya Aslan röportaj

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

==================================================

Yalvaç'ta aşureli belge töreni

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde aşure etkinliği düzenlenirken, stajını tamamlayan avukata da ruhsatı verilerek cübbe giydirildi.

Yalvaç'ta Isparta Barosu'na bağlı faaliyet gösteren avukatlar aşure etkinliği düzenledi. Yalvaç Adliyesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, diğer protokol üyeleri, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, Muharrem ayı içerisinde iş yoğunluğu nedeniyle gerçekleştiremedikleri etkinliği geç de olsa gerçekleştirdiklerini söyledi. Gökmenoğlu, "Başta burada görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş olan değerli meslektaşlarımız olmak üzere şu an aramızda bulunamayan tüm savcı ve hakimlerimize, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e bu hayır işinden hasıl olan sevabı bağışlıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

İlçede avukatlık stajını başarıyla tamamlayan ve ruhsat almaya hak kazanan Fatma Türkan Şallı'ya da Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu tarafından belgesi verildi. Şallı'ya cübbesini ise yanında stajını tamamladığı avukat Lütfü Aydoğmuş'un giydirdi. Gökmenoğlu, "Başkanlığım döneminde ilk kez bir ilçede yemin töreni yapıyoruz. Normalde bunu hep baromuzda yapıyorduk. Bu bir ilk oldu" dedi.

Törenden sonra etkinliğe katılan misafirlere aşure ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Avukatın yemin etmesi

Belge töreni

Baro başkanının konuşması

Aşure dağıtımı

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/YALVAÇ,

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Avrupa Birliği Derik PKK Politika Güncel Haberler

title