Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Ak Partili Elitaş: CHP kapısına 'kiralık vekil' yazısı astıAK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin seçime katılması için İYİ Parti'ye 15 milletvekili vermesini değerlendirdi.

Ak Partili Elitaş: CHP kapısına 'kiralık vekil' yazısı astı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin seçime katılması için İYİ Parti'ye 15 milletvekili vermesini değerlendirdi. Cumhuriyet tarihinnde ilk defa kiralık vekiller görüldüğünü söyleyen Elitaş, "Görürsünüz, düğünler için masa sandalye kiraya verilir yazısı asılır. CHP de kapısına 'kiralık vekil' yazısı astı. Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilini kiralayan bir genel başkan olarak tarihe geçti" dedi.

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesinin kent ormanına ağaç dikme etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye 16 yıldır hizmet eden partisinin bugüne kadar seçime girdiği 12 sandıktan başarıyla çıktığını söyledi. Yurt içinde ve yurt dışında mihrakların Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan'ı saf dışı bırakmanın peşinde olduğunu ifade eden Elitaş, "24 Haziran önümüzde iki oy pusulası gelecek. Oy pusulalarını aynı zarfa koyacağız. 2002 yılında bugüne kadar tek başına iktidar olarak bahşettiğiniz iktidar, 12 sandıkta da başarı ile çıktı. Bizim adayımız bellidir. Dış güçlerin amacı güçsüz Türkiye'yi ortaya koymaktır. Bunu için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saf dışı bırakmaktır. Şimdi de çatı adaylar kurarak Recep Tayyip Erdoğan 'nın önünü kesmeye çalışmaktalar. Biz, Fırat Kalkanı, Afrin harekatını o ülkelerde kurgulanan terörist devletlerin oluşmasına engel olmak için yaptık. Güçlü Türkiye'nin ortaya çıkmasıyla birlikte Kandil'in başını eziyoruz" dedi.

'KILIÇDAROĞLU, PARTİSİNİ KİRALAYAN BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇECEK'

CHP'nin İYİ Parti'ye 15 milletvekili vermesini de değerlendiren Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öylesine fitne, ahlak dışı etiket görüyoruz ki; Güneş Motel hadisesi ortaya çıkmıştır. Fırıldak Kubi diye adam vardı. Günde 3 parti değiştirirdi. Demokrasi havarisi CHP Genel Başkanı talimat veriyor, vekiller kiraya gidiyor. Cumhuriyet tarihinde Fırıdıldak Kubiler görüldü. İlk defa kiralık milletvekili gördük. Görürsünüz, düğünler için masa sandalye kiraya verilir yazısı asılır. CHP de kapısına 'kiralık vekil' yazısı astı. Kiralık milletvekilleri siyaset literatürüne adlarını yazdırırken, Kılıçdaroğlu partisini kiralayan genel başkan olarak tarihe geçecek. Biz MHP ile Cumhur ittifakı kurduk. Önümüzdeki günlerde de BBP Mustafa Desteci açıklamasıyla Cumhur ittifakını destekleyeceklerini söyledi. 24 Haziranda Türkiye'nin bekası, hainlerin bölme gayretlerinin önüne geçmek için sandık başına gitmenizi ve Cumhur ittifakını desteklemenizi rica ediyorum "

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

------------------------------

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın konuşması

-Genel ve Detay

7 dakika /222 MB

Haber: Oktay ENSARİ - Yasin DALKILIÇ /Kamera: Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ,

=============================================

Kayseri'de aynı anda 10 bin ağaç dikilerek rekor denendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Keykubat Kent Ormanına Ağaç Dikme şöleni düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı şölende aynı anda  1.5 - 4 metre boyunda 10 bin ağaç dikimi yapılarak, rekor kırıldı

Kocasinan ilçesinde bulunan Keykubat Dağında oluşturulacak Keykubat Kent Ormanı ağaç dikme şölenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Eski Bakan ve Ak Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  ilçe belediye başkanları, AK Parti'den milletvekili aday adayları,10 bine yakın  vatandaş ve öğrenciler katıldı.  Boyları 1.5 metre ile 4 metre arasında değişen 10 bin  meyveli ve gölgeli ağacın aynı anda siren sesi ile birlikte dikilerek rekor denemesi yapılan etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik," Büyükşehir Belediyesi olarak yeşil alana çok önem veriyoruz.  Verdiğimiz öne göstermek içinde şehrimizin yeni cazibe bölgelerinden olan Keykubat'a Şeker Fabrikası ile yaptığımız anlaşma neticesinde Kent Ormanı yapma kararı verdik. 10 bin ağacın toprakla buluştuğu bu alanda her türlü sosyal aktivite mekanları yer alacak. İnsanların huzurlu zaman geçirmeleri için hazırlanan  1+0 ve 1+1 yaşam alanları da yapacağız" dedi. Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis Atçı ise yaptığı konuşmada tüm vatandaşları 5 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'de yapacağı açılışlara ve mitinge davet etti. Çevrenin önemi ve ağaçlandırmanın özellikleri anlatan Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki de " Çevre aslında son yıllarda tüm dünyada ilgisini çeken konulardan birisidir. Sebebi sanayi devriminde sonra yaşanan gelişmelerdir.  Tabiat bize emanettir. Yıllar önce kadim medeniyetimizin bunun en güzel örneklerini göstermiştir. Biz göreve geldiğimiz yıllarda  Kayseri'de park sayısı 7 idi. O parlaklarda tellerle çevrili  20-30 yıl önce yapılmış parklardı. Mafyanın elindeydi.  Sonra biz göreve geldik ve park sayımız şimdi 1000 geçti. Keykubat Kent Ormanı'da şehrimize bambaşka bir çehre kazandıracak ve insanlar keyifli zaman geçireceklerdir" diye konuştu. Konuşmaların ardından alanın dolduran vatandaşlar ve protokol üyeleri 10 bin ağacı toprakla buluşturdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

------------------------------

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in konuşması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşması

-Genel ve detaylar

5 dakika /240 MB

Haber: Oktay ENSARİ-Yasin DALKILIÇ - Kamera: Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ, DHA)

=============================================

Dalyan 3. Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışları heyecanı yaşandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışları İztuzu Plajı'nda yapıldı. Genel klasmanda erkeklerde Uğurcan Özer, kadınlarda Nilay Erkol birinci oldu.

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği tarafından Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen, 3. Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. "Caretta carettalarla yüzüyorum" temasıyla düzenlenen yarışmalara çeşitli kategorilerde 14 ülkeden 528 sporcu katıldı.

Yarışların ilk ayağında gençlerde, 34 erkek 17 kadın, genel klasmanda ise 217 kadın, 328 erkek mücadele etti. Genel klamanda 13 yabancı uyruklu, 8 de engelli sporcu da yarıştı. Sporcular 70 ayrı tekne ile Dalyan Kanalı'ndan İztuzu Plajı'na taşındı. 3 bin 500 metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta, yaşları 13 ila 88 arasında değişen katılımcı kıyasıya mücadele verirken, müsabakalarda 30 hakem görev yaptı. Yüzücülerin can güvenliği için 7 motorlu tekne ile 5 de tur teknesi hazır bekletildi. Plajda 36 jandarma, denizde de 10 deniz polisi ve dalgıç tedbir aldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Sahil Güvenlik ekipleri de görevli olarak bekletildi. Yarışlarda, genel klasmanda erkeklerde Uğurcan Özer, kadınlarda Nilay Erkol birinci oldu. Genç erkeklerde Furkan Hüseyin Yüksel (17), kadınlarda ise Busenur Türkoğlu (19) birinciliği elde etti. Masterlar kategorisinde erkeklerde Tolga Öçal (39), kadınlarda İmran Uyar (30), engelli erkeklerde Kaan Çavuşer (17), kadınlarda ise Çilem Çelik (50) yarışlarda birinciliği elde eden diğer isimler oldu. Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sezgin Yiğit, organizasyonun amacına ulaştığına vurgu yaparak, her yıl daha da kaliteli hale geldiğini kaydetti. Yiğit,  "Federasyondan birçok yetkili burada ve gözlem yapıyor. Yarışların sonunda sınavı geçersek. Önüzdeki yıl daha fazla yabancı sporcunun katılımıyla daha büyük organizasyonlar yapabileceğiz" dedi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı Koray Özcan da proje ortaklığı yaptıkları yarışlarla ilgili olarak, "Hem Dalyan'da hem diğer ilçelerde turizmin 12 aya yayılma etkinliklerini çok önemsiyoruz. Etkinlik her yıl bir önceki seneye göre sayı ve katılımın artmasıyla gerçekleşiyor. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Etkinlik tek başına hiçbir şey ifade etmiyor çünkü mutlaka katılımın olması lazım. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerle, turizm sezon gittikçe erkene doğru çekiliyor. İnşallah Rock Festivali ve her yıl düzenlediğimiz Kefal Festivali'yle bunu daha da arttırmayı düşünüyoruz. Dalyan'dan etkinlik geliyor, biz bu etkinliklere destek veriyoruz ve daha da yaymayı düşünüyoruz. Biz gençliğin enerjisini geçmişin tecrübesiyle birleştirip bunu daha ileriye çıtayı yükselterek taşımak istiyoruz. Çok büyük bir iş ve güç birliği içerisindeyiz" dedi. Yarışa İzmir'den katılan ve genç erkekler kategorisinde birinci olan Furkan Hüseyin Yüksel, "Yarış çok güzeldi. Su sıcaklığı mükemmeldi. Akıntı ve dalga yoktu. Gerçekten çok güzel bir organizasyon. Harika bir yarıştı" dedi.Yarışlar sonrasında düzenlenen tören ile protokol tarafından dereceye girenlere kupa ve madalya ödülleri dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yarışlara hazırlıktan görüntü

-Yarışlardan görüntü

-Konuşmalardan görüntü

-Yarışı bitirenlerle röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

=============================================

İzmir'in meşhur boyozu kapı kapış gitti

İzmir'de Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Boyoz Festivali'ne katılan binlerce İzmirli, hem kahvaltı yaptı hem de güzel havanın tadını çıkardı. Düzenlenen eğlence programlarıyla da renkli ve keyifli bir gün geçiren vatandaşlar, festivalin her yıl yapılmasını istedi. Etkinlikte ayrıca kadın ve erkek kategorilerinde boyoz yeme yarışması da düzenlendi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivallerin kent ekonomisi açısından önemine değindi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Boyoz Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce İzmirli'yi Gündoğdu Meydanı'nda buluşturan festivalde, vatandaşlara boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulunuldu. Festivale gelenler, oluşturulan 7 aynı noktada boyoz almak için sıraya girdi. Festivale ilgi yoğun olunca, uzun kuyruklar oluştu. Kordon'da, denizin kenarında kahvaltısını yapan vatandaşlar, müzik eşliğinde dans etti, güzel havanın keyfini çıkardı. İzmir'in simgesi haline gelen boyoz, bir kez daha o eşsiz lezzeti ile fark yaratırken, festivale katılan vatandaşlar da  bunun her yıl yapılmasını istedi. Festivalde vatandaşlarla bir araya gelen ve katılımcılarla bol bol fotoğraf çektiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafta sonları kent içerisindeki aileleri hareketlendirmek, eğlendirmek ve civar kentlerden, yurt dışından gelen konukları en iyi şekilde ağırlamak istediklerini söyledi. İzmir dışından gelenlere kenti tanıttıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Bunun karşılığında hem İzmir'e hareket geliyor hem de ekonomiyi ayağa kaldırmış oluyoruz. Bugün Urla'da Enginar Festivali devam ediyor. Burada Boyoz Festivali var. Tire'de Giritlilerin yaptığı Girit Festivali var. Ahmetli'de Yörük Festivali var. Bugün benim bilebildiğim 7-8 festival var. Herkes, nereye gitmek istiyorsa oraya gidiyor ve hoşça vakit geçiriyor" dedi.

FESTİVALDE SANDIK ÇAĞRISI

Kocaoğlu, 24 Haziran seçimlerine de değindiği konuşmasında şunları söyledi:

"İzmir böylece seviyor, sayıyor. İzmir'de barışa, kardeşliğe katkı veriliyor. Keşke her yer İzmir gibi olsun. Her yerin İzmir gibi olması için 24 Haziran'da kime oy verirseniz verin ama mutlaka sandığa gidin. Kurtuluş herkesin sandığa gidip oy kullanmasında. Kurtuluş vatandaşın görevini yapmasındadır. Önümüzde iki tane görev var. 55 gün içerisinde gerçekleşecek bu görevlerin ilki mutlaka sandığa gidilmesi. Çocuklarımızın, ülkemizin geleceği için oy kullanılması. İkincisi ise sandıklara sahip çıkacağız. Oyumuza, ülkeye, demokrasiye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkacağız."

GÜNDOĞDU'DA FESTİVAL COŞKUSU

Festivale katılan Seval Sağsöz, İzmir'in boyozunun meşhur olduğunu ve ailesiyle birlikte boyoz yemeye geldiklerini söyledi. Kentin bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu söyleyen Sağsöz, etkinliğin çok güzel olduğunu belirtti. Oya Beytaş da festivale her yıl geldiklerini ve çok eğlendiklerini ifade etti. Yine festivale her yıl katıldığını söyleyen ve bu organizasyondan büyük keyif duyduğunu açıklayan Bülent Metin isimli vatandaş ise son derece mutlu olduğunu dile getirdi.Etkinlikte ayrıca kadın ve erkek kategorilerinde boyoz yeme yarışması da düzenlendi.  Yarışmanın birincilerine tablet hediye edildi. Gün boyu süren etkinlikte İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Radyo Romantik Türk DJ'lerinin çaldığı birbirinden güzel şarkılarla hafta sonu tatilinin tadını çıkardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Boyoz Feztivali'ne katılan vatandaşların boyoz alması

-Oluşan uzun kuyruklar

-Kahvaltı yapan vatandaşlar

-Fetivale katılanlarla röp.

-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıklaması

-Festivalden genel ve detay görüntüler

Haber: Umut KARAKOYUN-Kamera: Tekin GÜRBULAK/ İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Elitaş Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title