Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

HATAY'DA ORMAN YANGINI ÇIKTI1)PKK'LILAR KAÇMAK İÇİN YAKTIAmanos Dağ'ı eteklerindeki 2 ayrı bölgede çıkan orman yangını 4 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

HATAY'DA ORMAN YANGINI ÇIKTI

1) Pkk'LILAR KAÇMAK İÇİN YAKTI

Amanos Dağ'ı eteklerindeki 2 ayrı bölgede çıkan orman yangını 4 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 25 hektar orman zarar gördü.Öte yandan yangını 10 Temmuz'da polis memurları Hayrettin Mennan ve Bayram Bozdoğan'ın şehit edildiği saldırının ardından Amanos Dağları'nda yuvalanan PKK'lılara yönelik sürdürülen operasyonda sıkıştırılan teröristlerin kaçmak için çıkarttığı belirlendi. Bölgede teröristlerin yakalanması için operasyona devam edildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Yangın bölgesinden yükselen dumanlar

Yangına müdahale eden helikopterler

Arazöz ve itfaiye araçlarından detaylar

Yangın bölgesinden çekilen cep telefonu görüntüleri

SÜRE: 02'37" BOYUT: 81 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

====================================================

2)CHP'Lİ BELEDİYENİN BAŞKAN YARDIMCISINA SALDIRI

MERSİN'in merkez Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertan Güner, odasında saldırıya uğradı. CHP'li Başkan Yardımcısı Ertan'ı, tartakladığı iddiasıyla Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan ile çalışanlara bıçak çektiği belirlenen yanındaki kişi aranıyor.

Olay, saat 08.56'da belediye binasında meydana geldi. İddiaya göre, Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan, kimliği saptanamayan bir kişi ile birlikte Başkan Yardımcısı Ertan Güner ile görüşmek üzere odasına çıktı. İddiaya göre Kalkan, ilçe merkezinde belediyenin pazar yeri tahsisi konusunda Ertan ile bir süre tartıştı. Fuat Kalkan tartışma sırasında Başkan Güner'e saldırdı. Güner'i tartaklayan saldırgan ile çalışanlara bıçak çekip tehdit eden yanındaki kişi kaçtı.Başından darbe alan Başkan Yardımcısı Güner, kaldırıldığı Ortadoğu Hastanesi'nde ayakta tedavi edilmesinin ardından taburcu edildi.

Olaydan sonra 33 CUU 50 plakalı makam aracı belediye binası önünde bulunan Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan ile adı belirlenemeyen yanındaki kişi aranıyor.

BAŞKANDAN SALDIRIYA TEPKİ

Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertan Güner'in odasında uğradığı saldırıyı değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, saldırıyı kınayarak kimsenin kendilerini kaba kuvvetle vazgeçiremeyeceğini söyledi. Bu güne kadar şahsına yönelik her türlü iftira, yalan, şantaj, tehdit, öldürme kastıyla yapılan saldırılara karşı sessiz kaldığını kaydeden Neşet Tarhan, "Başkan yardımcım Ertan Güner'e yönelik saldırıya karşı sessiz kalamayacağız. Artık bıçak kemiğe dayandı.  Kaba kuvvetle hiç bir sorun çözülemez. Hukuk devletinde hak arama yeri bellidir" dedi.Yapılan saldırının, yarın yapılacak olan Encümen Toplantısındaki üyeleri baskı altına almaya yönelik olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Bunun mücadelesi. Biz hak eden pazarcılık yapacak diyoruz. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsanız yargıya gidersiniz. Burada bıçaklı saldırı, arabada silah bulundurma, insan toplamak gibi mücadeleyi kabul etmiyoruz. Bu konu göreve geldiğimden beri gündemde. Kimse bizi kaba kuvvetle vazgeçiremeyecek. Ben başkaları gibi silah ve bıçak taşımıyorum. Arkadaşlarımız emniyette ifade verdi, şikayetçi oldu. Başkan yardımcım darptan dolayı hastaneye gitti ve 10 günlük iş görmez raporu verildi" diye konuştu.

ŞAHSIMA VE DİNİME HAKARET ETTİ

Olayla ilgili polise ifade veren Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ise makamında basın düzenledi. Başkan Yardımcısının kendisine hakaret ettiğini ileri süren Kalkan, şunları söyledi: "O görüşmede esnafın ve halkın sorunlarını dile getirmek adına 20 dakika boyunca konuşmalarımı sürdürdüm. 'Sizinle muhatap olmayacağım. Gidin zabıtayla görüşün. Pazarcı ve vatandaş benim için önemli değil, sizinle uğraşamam' deyip konuşmayı gergin bir ortama sürüklemiştir. Ben de esnafın ve vatandaşın hakkını korumanın görevim olduğunu söyledim. Ayağa kalkarak dinime ve şahsıma hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine karşılıklı arbede yaşadık. Şu an aranmıyorum, tutuklu da değilim, her daim görevimin başındayım."

Bu arada Fuat Kalkan'ın binaya giriş çıkış ve arbede sırasında yaşanan oluşan kalabalık ise güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Güvenlik kamerası görüntüsü

-Belediye başkanının saldırıyla ilgili  açıklaması

Olayla ilgili polise ifade veren Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan i

İbrahim MAŞE - Mustafa İNSAN / MERSİN, -

========================================================

3)KOMŞULARIN ARAÇ PARK KAVGASINDA, HAMİLE KADIN TARTAKLANDI

İZMİR'in Buca İlçesi'nde araba park etme yüzünden iki komşu kadın arasındaki tartışma sırasında araç sahibi Koray C.'nin, eşiyle tartışan 7 aylık hamile Ergül Yardımcı ile iki kadını tartakladığı ileri sürüldü. Karakolda ifadesi alınan Koray C., serbest bırakıldı. Olaya tepki gösteren Ergül Yardımcı, darp raporu alıp savcılığa ikinci kez suç duyurusunda bulundu.Şirinyer Menderes Caddesi yakınlarında meydana gelen olayda, Koray C. aracını, komşularının evinin girişine park etti. Aracın çekilmesi için sahibinin arandığı sırada, ilk olarak Tuğba C. ardından eşi Koray C., kendilerine tepki gösteren ev sahibi 60 yaşındaki Oya Dinç'le tartıştı. Bu sırada iddiaya göre Koray C. tartıştığı Oya Dinç'e, kendisine müdahale eden 21 yaşındaki kızı Dilara Dinç'e ve komşuları 7 aylık hamile olan Ergül Yardımcı'ya saldırıp yere düşürdü. Koray C.'nin yanında bulunan iki erkek arkadaşının da olaya karıştığı ileri sürüldü.Çevreden yetişenlerin araya girmesiyle taraflar yatıştırıldı. Bu sırada fenalaşan 7 aylık hamile Ergül Yardımcı, hastaneye kaldırıldı. Yardımcı'nın kontrollerden sonra karnındaki bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tartışmada dayak yediklerini söyleyen 3 kadının şikayeti üzerine karakola götürülen Koray C. ile 2 arkadaşı, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

RAPOR ALDI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Güvenlik kamerasının da kaydettiği olaydan sonra kendilerine saldıran kişilerin serbest bırakılmasına tepki gösteren Ergül Yardımcı, eşi Barış Yardımcı ile Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alıp savcılığa yeniden suç duyurusunda bulundu. Yaşadıklarını anlatan Ergül Yardımcı, "Sadece olayı yatıştırmaya çalıştım hepimize sokak ortasında saldırdı. Hamile olduğumu bile bile yaptı. Buna rağmen elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Bunu kabul etmiyorum, cezalandırılmasını istiyorum" dedi.Bu arada Koray C.'nin kayınpederi Yaşar Demir ise, olayda iki tarafın sadece tartıştığını, kimseye saldırının söz konusu olmadığını ileri sürdü.

Görüntü Dökümü

------------------------

7 aylık Ergül yardımcı ve eşi ile  röportaj.

Olay yerinden çekilen görüntü.

-Olay anının güvenlik kamera görüntüsü

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR

=========================================================

4)SULAMA KANALINDA KAYBOLAN GENCİN CESEDİ BULUNDU

TOKAT'ta sulama kanalına uçan otomobilin içerisinde bulunamayan 20 yaşındaki Zeki Sarıel'in cesedi Geksi deresine bağlanan su tahliye kanalı içerisinde bulundu.

Kent merkezinde 6 gün önce Gezirlik Mahallesi'nde toprak yolda sürücüsü 20 yaşındaki Esat Özer yönetimindeki 60 HE 734 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp sulama kanlına uçtu. Sürücü Esat Özer ile 21 yaşındaki Mustafa Yıldız, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Suda yaklaşık 500 metre sürüklenen otomobilde bulunan Zeki Sarıel'e ise ulaşılamadı. Kayıp genci arama çalışmalarına 6'ncı gününde de  devam etti.   Sabah saatlerinde Tokat AFAD ekipleri ile birlikte Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma timleri sulama kanalında arama başlattı. Toplam 30 kilometrelik alanda arama yapan ekipler Zeki Sarıel'e ulaşamadı. Öğleden sonra Sağ Sahil Sulama Birliğinde görevli İsmail Ergün otomobilin düştü alandan yaklaşık 3.5 km uzaklıkta bulunan sulama kanalı ile Geksi deresine su tahliyesinin yapıldığı kanal arasında bir ceset gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi.  Çevredeki vatandaşları uzaklaştıran polis ekipleri olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından kayıp Zeki Sarıel'e ait olduğu belirlenen cesedi su kanalı tahliye kanalından çıkardı. Bu arada haberi alarak olay yerine gelen gencin babası Halim Sarıel ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Talihsiz gencin cesedi Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak otopsi yapılmak üzere Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  Kanaldaki aramalarda bir sonuç alınmadığı için su tahliye kanalına baktığını söyleyen sulama birliğinde çalışan işçi İsmail Ergün, "Arkadaşlarımız ile birlikte öğleden sonra buraya geldik.  Sulama kanalın tahliye kapağını kapatmaya çalıştık kapanmadı. Tamir ettirdikten sonra aşağı inerek kanalın içerisine girdik. Telefon ışığı ile bakarken kanal içerinde cesedin eli ile ayağını gördük. Hemen durumu polis ekiplerine bildirdik" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Ekiplerin arama çalışmalarından görüntüler

-Gencin cesedinin bulunduğu yer

-Cesedi çıkarma çalışmaları

-Babasının gözyaşlarıyla izlemesi

-Cesedin çıkarılıp götürülüşü

-Cesedi bulan işçinin konuşmaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

(239 mb)

==================================================

5)SAGALASSOS'TA KAZILAR BAŞLADI

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos Antik Kenti'nde 2017 yılı kazıları geçtiğimiz pazar günü başladı.

Sagalassos Antik Kenti'ndeki yaz dönemi kazı çalışmaları Belçika Katolik Leuven Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Jeroen Poblome başkanlığında başladı. 1986 yılında başlayan kazılarda bu yıl ilk defa Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Arkeoloji ve Antropoloji bölümünden 5 kişilik bir ekip de dahil oldu. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, 3 ay sürecek kazılar hakkında Prof. Dr. Jeroen Poblome hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Poblome gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki kazının ağırlıklı bölümünün Yukarı Agora çevresi olacağını belirtti. Prof. Dr. Poblome, "Yukarı Agora'nın doğu tarafından kazı çalışması yapacağız. Geçen yıl bu bölgede soğuk hava deposu ve ticaret binası bulundu. Aynı zamanda konservasyon ve restorasyon işlerine devam edeceğiz" dedi.

Agora'da restorasyon işlerine devam edeceklerini kaydeden Prof. Dr. Jeroen Poblome, "Bu yıl ağırlıklı olarak taş döşeme restorasyonları, anıtsal sütunların restorasyonu devam edecek. Çömlekçiler Mahallesi dediğimiz yerde büyük bir mezar alanı açtık. Orada MAKÜ ile çalışacağız. MAKÜ antropologları bilimsel olarak bize yardım edecek. Son kazımız ise kalede olacak. Kalenin tarihini şu anda hiç bilmiyoruz. Büyük ihtimalle Helenistik zamana kadar gidecek, belki de Bizans döneminde kullanılmıştır. Burası bizim için önemli" diye konuştu.

Prof. Dr. Poblome, kazılarda Fransa, Belçika, ABD, Sri-Lanka, Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, İtalya ve Türkiye'den 90 kişilik bir ekibin çalıştığını kaydetti. Prof.Dr. Adem Korkmaz ise MAKÜ'den 5 kişilik bir ekibin Sagalassos kazı ekibiyle çalışacağını kaydetti.

Görüntü Dökümü

----------------

-Sagalassostan detay,

-kazı çalışmaları

-poblome'nin açıklamaları

-Adem Korkmaz'ın açıklamaları

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barış Yardımcı Sagalassos Mersin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title