Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

OYUNCAKÇIDAN ALDIĞI SAHTE PARALARLA 19 KİŞİYİ DOLANDIRDIZONGULDAK'ta, oyuncakçıdan aldığı üzerinde 'Geçersizdir' ibaresi bulunan sahte paralarla yaşlı ve dikkatsiz 19 kişiyi dolandıran 44 yaşındaki Murat Ç., demokrasi nöbetinde yakalandı.

OYUNCAKÇIDAN ALDIĞI SAHTE PARALARLA 19 KİŞİYİ DOLANDIRDI

ZONGULDAK'ta, oyuncakçıdan aldığı üzerinde 'Geçersizdir' ibaresi bulunan sahte paralarla yaşlı ve dikkatsiz 19 kişiyi dolandıran 44 yaşındaki Murat Ç., demokrasi nöbetinde yakalandı. Hırsızlık ve dolandırıcılıktan kesinleşmiş hapis cezası bulunan Murat Ç., tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü istihbarı çalışması sonucu, daha önce 4 ayrı hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından 7 yıl 6 ay ve bin 660 lira para cezası kesinleşmiş mahkumiyeti bulunan Murat Ç.'yi dün akşam saatlerinde demokrasi nöbetinin yapıldığı Madenci Anıtı'nın çevresinde yakaladı. Araştırmada, Murat Ç.'nin il genelinde sözde birilerinden aldığı borcu ödemek veya para bozdurmak senaryolarıyla yaşlı ve dikkatsiz 19 vatandaşı dolandırdığı tespit edildi. İkna ettikleri kişilere oyuncakçılardan aldığı 200 ile 100 liralık üzerinde 'Geçersiz' ibaresi bulunan sahte paralardan verip paraları bozdurarak dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkan Murat Ç.'nin üzerinde yapılan aramada çok sayıda sahte para ele geçirildi.  Mağdurların verdiği eşgaller ile güvenlik kamera kayıtlarındaki görüntülerin birebir uyuştuğu Murat Ç., emniyetteki sorgusunun ardından 'Dolandırıcılık' suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşsiz olduğu öğrenilen Murat Ç.'nin yakınları,  görüntü çeken gazetecilere tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-Polis aracının adliyeye gelmesi

-Dolandırıcının araçtan inip adliyeye girmesi

-Yakınlarının gazetecilere ve polislere tepki göstermesi

-Adliye binası

Süre: (02.15) Boyut: (150 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

============================================

Kırkpınar'da başpehlivanlar altın kemer için çayıra çıkıyor (6)

GÜREŞ 55 DAKİKA SÜRDÜ

Başcazgırların manileri eşliğinde kol bağlayan İsmail Balaban ve Orhan Okulu'yu Bakan Kılıç, Edirne Valisi Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, finale yükselmelerini tebrik ederek başarılar diledi. Başcazgırların manilerinin ardından iki pehlivan peşrev çekerek tribünleri selamladı. Hemen ardından başlayan final güreşinde normal ve puanlama bölümünde galip çıkmadı. Zaman zaman sertleşen güreşin altın puan bölümünde Antalyalı İsmail Balaban atak yaparak Orhan Okulu'nun arkasında geçip puan aldı ve 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

BAŞPEHLİVAN BALABAN: İNANARAK GELDİK

Kırkpınar güreşlerinin yeni başpehlivanı İsmail Balaban, ekip olarak kazanacaklarına inanarak Er Meydanı'na geldiklerini ifade ederek, "Çok zorlu müsabakalar yaparak finale kaldım. Finalde tabi ki ikimizde Antalyalı olduğumuz için altın kemer oraya gidecekti. Sevinen taraf biz olmayı çok istedik. Sarayiçi Er Meydanı'nda altın kemeri kuşanmayı çok istedik. Çok çalıştık, Allah'a şükürleri olsun, bugünü bize nasip etti. Şükürler olsun altın kemeri Antalyalılara armağan ediyorum. Evden çıkarken babama kemeri getireceğim diye söz vermiştim. Ekip arkadaşlarımla inanarak geldik buraya. Emeklerimizin karşılığını aldık" dedi.

İsmail Balaban'ın babası da gözyaşlarına hakim olamadı ve "Oğullarımla gurur duyuyorum. Verdiği sözü tuttu, çok mutluyum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Güreş sonu ve İsmail'in sevinci

-Toplanan kalabalık

-İsmail Balaban ile röp.

-Babası ve kardeşi Turan Balaban ile röp.

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: EDİRNE,

===========================

HDP'Lİ BAYDEMİR: HÜKÜMET DE KÜRTLER DE ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİTMESİNİ İSTEDİ

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydamir, çözüm sürecinin sona ermesiyle ilgili, "Açıkça söylüyorum, her iki taraf da hükümet de Kürtler de bir an önce çatışma ortamının başlaması için çaba yürüttü. Her iki taraf da birbirine güvenmiyordu ve çözüm sürecinin bitmesini istiyordu. Her ikisi de kendi varlığının devamını çözüm sürecinin bitmesinde görüyordu" dedi.

Irak'ın Duhok kenti merkezli uydudan yayın yapan Waar Televizyonu'na konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde yapılacak olan bağımsızlık referandumu ve çözüm sürecinin bitmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baydemir, Öcalan'ın 2013 nevruzunda Diyarbakır'da çözüm konusunda izlenecek yolun manifestosunun açıklandığını belirterek, "Diyebilirim ki o günden Dolmabahçe toplantısına dek her iki taraf da yani ne hükümet Kürt hareketine ne de Kürt hareketi hükümete inanıyordu. Bakın o iki yıl arasında yüzün üzerinde sorun tartışıldı. Olumlu bir tek adımın atılması için büyük çaba sarf ettik. Tek adımın atılmasını bile biz çok önemsiyorduk. Örneğin hasta mahkumların, kanserli ya da ölümle burun buruna olanların kanun çıkararak bırakılmasını talep ettik. Hükümet bunu uzattıkça uzattı, adım atmadı, bu da her iki tarafın birbirine güvensizliğini getirdi. Açıkça söylüyorum her iki taraf da hükümet de Kürt hareketi de bir an önce çatışma ortamını başlaması için çaba yürüttü. Her iki taraf da birbirine güvenmiyordu ve çözüm sürecinin bitmesini istiyordu. Her ikisi de kendi varlığının devamını çözüm sürecinin bitmesinde görüyordu" dedi.

HDP'li Baydemir, "Biz 18 yerde miting yaptık, barikatların çatışmasız bir şekilde kaldırılmasını sağlamak için. Amacımız oydu ki barikatlar kalksın ve çözüm süreci devam etsin. Aslında hükümet, devlet barikatların kalkmasından yana değildi, savaşın derinleşmesinden yanaydı. Devletin içinde bir klik vardı, darbe mekaniğinin devreye girmesini istiyordu. Hükümet bundan habersizdi, biz hükümeti yüz kereden fazla uyardık, dedik ki 'Eğer siz bu şekilde Kürtler üzerinde şiddet uygularsanız, 1990'lardaki metotlarla gelirseniz bu topraklara tekrar darbe gelir.' Kimse bize kulak vermedi, arkasında da darbe geldi" diye konuştu.  Baydemir, son iki yılda partilerinden ve partileri ile paralel hareket eden örgütlenmelerden on binden fazla kişi tutuklandığını, HDP il, ilçe, belde başkanı veya yöneticisi olmak üzere 750 kişinin tutuklu bulunduğunu söyledi. 92 belediye başkanının görevine son verildiği ve yerine kayyum atandığınıda söyleyen Baydemir, "Görevden alınan 92 belediye başkanımız şu anda zindanda. Bakın 6 milyonun iradesiyle seçilen Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş zindanda, yine Eş Başkanımız Figen Yüksekdağ tutuklandı, milletvekilliği ve parti üyeliği düşürüldü. Toplamda 11 parlamenterimiz tutuklu bulunmaktadır" dedi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Irak'ta Kürtlerin bağımsızlık referandumunuda desteklediklerini yineleyerek, "Referandumun sonucu ne olursa olsun bütün hükümetlerin ve dünya devletlerinin bu sonuca saygı duyması gerekir. Bilindiği gibi bütün Ortadoğu'da en temel sorunların başında Kürt meselesi geliyor. Ortadoğu'nun huzura kavuşmasının en önemli yanı Kürt sorununun çözülmesine bağlıdır" diye konuştu.

Haber: Ferit ASLAN / DİYARBAKIR,

==========================================

Şavşat'ta kaza: Aynı aileden 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

ARTVİN'in Şavşat ilçesinden uçuruma yuvarlanan otomobilin sürücüsü İsamettin Demir ile eşi Sultan ve torunu Kuzey Demir hayatını kaybetti, gelin Şenay Demir ise kazadan yaralı olarak kurtuldu.

Kaza saat 16.00 sıralarında ilçenin Samandağı mevkiinde meydana geldi. Ardahan'dan Şavşat yönüne giden İsamettin Demir yönetimindeki 08 HD 289 plakalı otomobil, Sahara Dağı mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yaklaşık 300 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada taklalar atarak yuvarlanan otomobilin sürücü İsameddin Demir, eşi Sultan Demir ve torunu Kuzey Demir olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan gelin Şenay Demir ise Artvin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İsamettin Demir ve eşinin, gelin Şenay ve oğlu Kuzey'i, Kars Havaalanı'ndan alarak, Şavşat İlçesi Dalkırmaz Köyü'ndeki evlerine dönmek için yola çıktıkları öğrenildi.

GELİN DE YAŞAMINI YİTİRDİ

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde meydana gelen kazada uçuruma yuvarlanan otomobilde ağır yaralanan Şenay Demir de yaşamını yitirdi. Böylece kazada ölü sayısı 4'e yükseldi.

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR / ŞAVŞAT(Artvin),

======================================

Cezaevinde uyuşturucu satan infaz koruma memuru 44 yıl ceza aldı

NAZİLLİ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü mahkumlara uyuşturucu madde satan infaz koruma memuru Bahtiyar Kurt, 44 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kasım 2015'te görev yaptığı Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapısında yapılan üst aramasında üzerinde 103 gram esrar, 3 gram eroin yakalanan infaz koruma memuru 33 yaşındaki Bahtiyar Kurt, 44 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bahtiyar Kurt, 2011 yılında infaz koruma memuru olarak göreve başladı. Mahkumlarla arasının çok iyi olduğu öğrenilen Bahtiyar Kurt, bir süre sonra cezaevine uyuşturucu madde sokmaya başladı. İddiaya göre B.K., 100'ün üstünde mahkumla uyuşturucu ticareti yaptı. Durumu uyuşturucu ticaretine dönüştüren Kurt'un şüpheli hareketleri, meslektaşlarının dikkatini çekti ve 6 Kasım 2015'te cezaevinden içeriye girerken üst araması yapıldı. Bahtiyar Kurt'un üstünü arayan infaz koruma memurları, 103 gram esrar, 3 gram eroin ele geçirdi. İnfaz koruma memuru Kurt'un, Nazilli Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi.

Nazilli 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada, mahkumların ve infaz koruma memurlarının ifadelerinden yararlanan mahkeme, Bahtiyar Kurt'un 44 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kurt, tutuklu bulunduğu Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Haber: NAZİLLİ (Aydın),

===============================

Ayvalık'ta şüpheli ölüm

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, 2 gündür kendisinden haber alınamayan Mustafa Tonga evinde ölü bulundu.

Ali Sansür Caddesi 150 Evler Mahallesi'nde bulunan Birvan Apartmanı sakinleri, kendisinden 2 gündür haber alamadıkları 56 yaşındaki komşuları Mustafa Tonga'nın dairesinden kötü kokular gelince durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldıkları izin sonrasında Tonga'nın evinin kapısını çilingire açtırdı. İçeriye giren ekipler Tonga'nın cansız bedeniyle karşılaştı. Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Mustafa Tonga'nın eşi ve çocuğunun tatil amacıyla memleketleri Kırıkkale'de olduğu ve Tonga'nın da evde bu süre içinde yalnız yaşadığı bildirildi. Cumhuriyet Savcısı, adli tıp hekimi ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları araştırmalar sonrasında, cesedin 2 günde sıcak havanın da etkisiyle şiştiği gözlendi. Tonga'nın cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

İlk belirlemelere göre Tonga'nın boynunda bıçak izine benzer bir yara izinin bulunduğu öğrenildi. İddialara göre, talihsiz adamın evinde yapılan incelemelerde arkasında bir mektup bıraktığı ve bu mektupta, içinde bulunduğu ailevi sorunlar ve Sayısal Loto'dan yine ikramiye çıkmaması nedeniyle bu intiharı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Haber: Tuncel YILMAZ / AYVALIK(Balıkesir),

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İsmail Balaban Osman Baydemir Şavşat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title