Haberler

Dha İstanbul -  "Güllünaz Kurt'tan Özür Dilenmelidir"

Oğlu Uğur Kurt'un ölümüne neden silahı kullanan polisin 12 bin 100 TL adli para cezasına çarptırılmasıyla biten davada, sanık polisin avukatına hakaret ve basit yaralamadan hakkında 3 yıl hapis istemiyle dava açılan anne Güllünaz Kurt'un avukatı, bugünkü duruşma çıkışında duygularını bu...

Oğlu Uğur Kurt'un ölümüne neden silahı kullanan polisin 12 bin 100 TL adli para cezasına çarptırılmasıyla biten  davada, sanık polisin avukatına hakaret ve basit yaralamadan hakkında 3 yıl hapis istemiyle dava açılan anne Güllünaz Kurt'un avukatı, bugünkü  duruşma çıkışında duygularını bu sözlerle ifade etti.  Avukatın bu sözleri tutanağa geçti

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Okmeydanı Cemevi'nde bir yakının cenazesinde bulunduğu sırada polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden "Uğur Kurt'un Ölümü" davasında, sanık polisin avukatına hakaret ettiği ve basit şekilde yaraladığı iddiasıyla 3 yılla yargılanan anne Güllünaz Kurt mahkemede ifade verdi. Güllünaz Kurt; "Duruşmada görüntüler incelensin talebi iletildi. Bu esanada oğlumu öldüren polisin avukatı Tolga Yurdakul bize bakarak güldü. Etrafta zaten polis doluydu. Benim gidip avukatı vurmam mümkün değildi. Kravatına da dokunmadım" dedi.

GÜLLÜNAZ KURT'U ŞİKAYET EDEN AVUKAT DURUŞMAYA GELMEDİ

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya  sanık Güllünaz Kurt, eşi Kemal Kurt ve avukatı Turgut Kazan ile katıldı. Müşteki ve avukatı ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

"OĞLUMU ÖLDÜREN POLİSİN AVUKATI BİZE BAKARAK GÜLDÜ"

İlk kez mahkemede ifade veren Güllünaz Kurt, olaya ilişkin şunları anlattı, "Duruşma esnasında görüntüler incelensin talebi iletildi. Bu esnada oğlumu öldüren polisin avukatı Tolga Yurdakul bize bakarak güldü. Ancak ben herhangi bir şey yapmadım. Zaten duruşmaya da ara verilmişti. Daha sonra tekrar içeri girdik. İçeri girdiğimizde bağrışmalar oldu. Etrafta zaten polis doluydu. Benim gidip avukata vurmam mümkün değildi. Kravatına da dokunmadım. Polisleri hiç geçemedim" dedi.

TANIK POLİS: AVUKATA VURMA OLAYINI GÖRMEDİM

Daha sonra olay anında bulunan Tuncay Şahan isimli polis memuru tanık olarak dinlendi.  Avukata vurma olayını görmediğini belirten tanık polis, "Ben sanık polis olan S.K.'yı dışarıya çıkartmaya çalışıyordum. Bu yüzden avukata vurma olayı olup olmadığını görmedim. Kravatının çekildiğini de görmedim. Sadece avukatın saatinin yere düştüğünü gördüm" diye konuştu.

AVUKAT TUGUT KAZAN: İDDİANAMEYİ HAZIRLAYAN SAVCI DA DURUŞMA SAVCISI DA FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Daha sonra söz alan Güllünaz Kurt'un avukatı Turgut Kazan, "Olay günü Uğur Kurt'un öldürülmesine ilişkin görüntüler koybolmuş, bu görüntülerin kurtarılması için Jandarma Kriminal'e gönderilmesi talebinde bulunduk. Ancak savcı bu talebi reddetti. Sanık avukatı da bu duruma gülüyordu. Hatta bir ara savcı görüntü almaya başlamıştı" dedi. Kazan, iddianameyi hazırlayan savcı ile olayın yaşandığı duruşmanın savcısının daha sonradan FETÖ suçlamasıyla meslekten ihraç edildiğini ve tutuklandıklarını belirtti. Tanık beyanlarına bir diyeceklerinin olmadığını sözlerine ekleyen Kazan, müştekinin mazeretinin kabul edilmemesini ve derhal beraat kararı verilmesini talep etti. Müştekinin mazeretini kabul eden mahkeme, duruşmayı iki hafta sonrasına erteledi.

"EVLADINI KAYBEDEN  ANNEYİ, BU KARAR ÜSTÜNE BİR DE YARGILIYORUZ"

Avukat Hasan Kılıç da, "Uğur Kurt'un ailesi sadece insani tepkiler göstermiştir. Karar zamanına kadar da sadece adalete güveniyoruz demişlerdir. Buna rağmen 12 bin 100 TL'lik ceza ile evladını kaybeden bir anneye bu karar üstüne bir de mahkememizde yargılıyoruz. Allahtan tanık polis memurları vicdanlı çıktılarda mahkemenizde doğruyu söylediler. Aslında yapılması gereken Ağır Ceza Mahkemesinin kararına karşılık Güllünaz Kurt'tan özür dilenmesidir" dedi. Bu sözler tutanağa yansıdı

SANIK POLİSE 12 BİN 100 LİRA CEZA, UĞUR KURT'UN ANNESİNE 3 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA

Bir yakınının cenazesine katılmak üzere Okmeydanı Cemevi'ne giden Uğur Kurt  o sırada bölgedeki olaylara müdühale eden polis memuru S.K.'nın silahından çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmiş, polis memuru hakkında "Olası kasıtla hareket ederek ölüme neden olmak" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

3 Aralık 2015 tarihindeki duruşmada verilen ara karar sonrası Kurt ailesi ile sanık avukatı arasında tartışma çıkmış ve duruşma salonu karışmıştı. Sanık avukatı Tolga Yurdakul, Uğur Kurt'un annesi Güllünaz Kurt'un kendisine saldırdığını, kravatını çektiğini, saat kordonunun kopardığını ileri sürerek şikayetçi olmuştu. Güllünaz Kurt hakkında, "Basit yaralama ve hakaret" suçlarından 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

SANIK POLİS PARA CEZASINI FAZLA BULUP İTİRAZ ETTİ.

Öte yandan İstanbul Okmeydanı'nda bulunan Cemevi'nin avlusunda cenaze beklerken Uğur Kurt'un silahından çıkan kurşunla ölümüne neden olan polis S. K., yapılan yargılama sonucu 12 bin 100 TL'lik adli para cezasına çarptırılmıştı. Sanık polis, İstinaf mahkemesine itiraz etmişti.

görüntü dökümü (arşiv)

---------------------------

Güllünaz Kurt'un oğulunun ölümüyle ilgili davada kararın açıklanmasından sonra yaptığı konuşma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Kemal Kurt Okmeydanı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title