Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

OSMANİYE'nin Cevdetiye Beldesi'nde Suriyeli sığınmacıların barındığı kampına atıksu arıtma tesisi kuruldu.

///////////

Cevdetiye sığınmacı kampına arıtma tesisi

OSMANİYE'nin Cevdetiye Beldesi'nde Suriyeli sığınmacıların barındığı kampına atıksu arıtma tesisi kuruldu. Çevre kirliliğini önlemek amacıyla 8 üniteden oluşan günlük bin 600 metreküp pis suyu arıtma kapasitesine sahip tesis faaliyete geçti.

8 bin Suriyelinin barındığı Cevdetiye Konaklama Merkezi'nden çıkan ve Ceyhan nehrine deşarj edilen atık suların çevreyi kirletmemesi ve kötü koku oluşturmaması amacıyla 8 ana ve 7 yardımcı pompadan oluşan atık su arıtma tesisinin 5 Mayıs'tan itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başladığı bildirildi. Arıtma tesisinin biyolojik dönen disk sistemi ve sessiz çalışan özelliklere sahip olduğu belirtildi.

GIDA KART UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Öte yandan Suriyeli sığınmacılara hazır yemek hizmetine son verilip, kamp içinde marketler oluşturularak Gıda Kartı uygulamasına geçildi. Başlatılan yeni uygulamada, Suriyeli misafirlerin gıda kartları ile kamp içerisine kurulan marketten gıda ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak sağlandı. Ayrıca Suriyeli ailelere, yemeklerini pişirebilmeleri için elektrikli ocaklar da dağıtıldı. Uygulama kapsamında, önümüzdeki günlerde Kızılay tarafından her çadıra bir mini buzdolabı dağıtılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Suriyeliler, kendi damak tatlarına uygun yemekleri yapabilmelerine imkan tanıdığı için Gıda Kartı uygulamasından son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

////////////

Niğde'de istiridye mantarı üretildi

NİĞDE'nin Karaatlı Beldesi'nde istiridye mantarı üretildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün meslek edindirme kursları kapsamında Karaatlı Beldesi'nde 26 kadın çiftçiye mantar yetiştiriciliği kursu verildi. Kurs sonunda istiridye mantarı üretiminin yaygınlaştırılması için beldenin değişik yerlerindeki patates depolarında deneme çalışması yapıldı. Kuru maddesinin fazla olması nedeniyle kültür mantarına göre daha besleyici ve lezzetli olmasından dolayı tercih edilen istiridye mantarının üretiminde başarı sağlandı. Mantar yetiştiriciliğinin yörede alternatif ürün olması amacıyla başlatılan istiridye mantarı kurslarının devam edeceği belirtildi.

Uğur MART/ NİĞDE,

////////////////

Soğan tat vermedi

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 35 bin dekar alanda ekimi yapılan kuru soğanın hasadına başlandı. Soğan üreticileri, dekarı bin liradan satabildikleri kuru soğanın maliyeti zor karşıladığından yakındı.

Reyhanlı'da hasadı yapılan kuru soğanları satın alıp, Ankara'ya gönderen tüccar Süleyman Taşdemir, ihtiyaç fazlası üretim yapıldığı için piyasanın üretim maliyetlerine yakın oluştuğunu söyledi. Bu durumdan hem üretici, hem de tüccarın memnun olmadığını vurgulayan Taşdemir, "Kuru soğan birçok ürün gibi ihtiyaç fazlası ekiliyor. Üretim çok. Buna karşılık iyi pazar bulmakta zorlanıyoruz. Dış piyasada ise ithalat yapan ülkelerde vergilerin yüksek oluşu herkesimi mağdur ediyor" dedi.

Kuru soğan üreticisi Ali Özel ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üreticiyi desteklemesini istedi. Üretimin planlanması gerektiğini vurgulayan Ali Özel, "Türkiye'de ekim alanlarında denetim yapılmalı. Sadece kuru soğan değil tüm ürünlerin ekim alanları ihtiyaca göre ayarlanmalı" diye konuştu.

Meslek Yüksek Okulu Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Yunis Yılmazer'in hazırladığı 'Birikim Seramik Sergisi' Adana'nın Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye alanında sergilendi.

Toplam 21 eserin yer aldığı Birikim Sergisi'nin açılışını OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül ve Prof. Dr. Kazım Tülüce yaptı. Adanalı sanatseverlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Öğretim Görevlisi Yunis Yılmazer, sergide yer alan eserlerle ilgili Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve davetlilere bilgi verdi. Yılmazer, "Bilimsel ve teknolojik gelişmeler, insanın biyolojik varlığına hizmet ederken, duygu, düşünce ve hayal dünyasını anlatabileceği, bunları malzemeye aktarabileceği ortamlar ise kültür ve sanatla mümkün olabilmektedir. Resim, seramik ve heykel, edebiyattan çok daha önce insanın bulduğu anlatım araçlarıdır. Kültür ve sanatın bir uygarlığın göstergesi olduğunun bilincine varması ile insanlık, egemenlik kurduğu alanlarda bunları en etkili ve kalıcı unsurlar haline getirmiş, kendi sürekliliğini sağlamıştır" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

///////////////

Miniklerden 7 Kocalı Hürmüz

MERSİN'de TED Koleji öğrencileri, 7 Kocalı Hürmüz adlı oyunu büyük bir ustalıkla sahnelerken büyük ilgi gördü.

TED Türkçe- Türk Dili ve Edebiyatı zümreleri tarafından hazırlanan Alpay Noyan Özbay yönetiminde oynanan Yedi Kocalı Hürmüz, Mersin Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluştu. 19'ncü yüzyıl sonlarında İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan, hepsi farklı mesleklerden olan, birbirinden habersiz 6 koca ile evlenen; ancak bununla yetinmeyip 7'nci erkeğe aşık olan Hürmüz'ün yaşamını konu alan oyun ilgiyle izlendi.

Öğretmenler, öğrenciler ve ailelerin izlediği oyun sonunda oyunculara ayakta alkışlayan izleyiciler, oyunun amatörlükten çok uzak profesyonel bir şekilde icra edildiğini belirterek beğenilerini dile getirdi.

MERSİN,

////////////

Mut'ta kayısı festivali

MERSİN'in Mut İlçesi'nde bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Kayısı Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Üç gün süren festivalin kapanış etkinlikleri Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapıldı. Festivalin son günü karakucak güreşleri, satranç, futsal, voleybol, masa tenisi, tenis, atıcılık, halk koşusu dallarında yapılan müsabakalarda ilk üç sırayı paylaşan kişi ve kurumlara madalya, kupa ve ödülleri Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından verildi.

Başkanı Murat Orhan, "Festivale katkı sağlayan, bizleri yalnız bırakmayan başta Mut halkı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Üç gün süren festivalde halkoyunları toplulukları gösteriler sunmuş, çeşitli sergiler açılmış, festivalin gece bölümünde ise Özkan Özcan, Mustafa Ceceli, Sevcan Orhan ve Ferhat Göçer ücretsiz halk konserleri vermişti.

Murat SÖZERİ/MUT

////////

Çevre duyarlı davranıp ödül aldılar

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi'nce 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi içinde yürütülen Ambalaj Atığı ve Atık Pil Toplama Yarışması'nda dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında sona eren yarışmada ilk üçe giren okulların müdürlerini makamında kabul eden Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ödülleri takdim etti. Yarışma sonucunda, Mezitli Belediyesi İlköğretim Okulu birinci, Mezitli Muhittin Develi İlk Öğretim Okulu ikinci, Davultepe Anadolu Sağlık Meslek Lisesi üçüncü oldu. Atık pil toplama yarışmasının birincisi ise Tece Hacı Hatun Cüne İlk Öğretim Okulu oldu.

Törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, çevreye gösterilen duyarlılık nedeni ile herkese teşekkür etti. Yıldırım "Böylesine bir derecelendirmeye gittiğimizde çocuklarımızın daha çok teşvik edilmesi sağlandı. Bundan sonraki yaşamlarında da önemli oranda katkı yapacağı için derecelendirme yolunu tercih ettik. İnsan sağlığını çok fazla tehdit eden atık pillerden korunmanın yolları, onları toplayarak bertaraf etmenin önemli olduğunu da biliyoruz. Okullarımızın bu çerçevede yaptığı çalışmalar takdire değer. Ben buna katkı yapan öncelikle çocuklarımızı kutluyorum. Bu bilincin onlara yerleşmiş olması çok önemlidir. Bundan sonra hem okullarını hem evlerini hem de çevrelerini çok daha temiz tutma ihtiyacını hissedecekler" diye konuştu.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmada birinci okula projeksiyon cihazı, ikinci okula yazıcı, üçüncü okula spor paketi verildi. Atık pil toplama yarışmasının birincisi ise fotoğraf makinesi aldı.

MERSİN,

//////////

Çocuklar eğlenerek öğreniyor

ADANA'da Optimum Outlet Alışveriş Merkezi'nde, aileler alışverişlerini yaparken, çocuklar da Çocuk Kulübü'nde kendileri için özel olarak hazırlanan atölyelerde eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor.

Her hafta farklı etkinliklerin düzenlendiği Çocuk Kulübü'nde bu kez "mobil koyun" dersi vardı. Çocukların yaş ve gelişim evreleri dikkate alınarak motor-mental ve fiziksel gelişimlerine destek olmak üzere hazırlanan etkinliklerde, çocuklar hem makas kullanma becerilerini geliştirdiler, hem de çeşitli nesneleri kullanarak el becerilerini geliştirmeye dayalı bir çalışma olan 'mobil koyun' dersini tam not alarak geçti.

Yaptıkları çalışmaların ders sonunda kendilerine hediye edileceğini öğrenen çocuklar sevinçlerini eğitmenlerine teşekkür ederek dile getirdiler.

ADANA,

/////////////

Halk Müziği Korosu'ndan yıl sonu konseri

ADANA Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu eğitmenleri 13 Haziran'da Yılsonu Konseri verecek.

Büyükşehir Tiyatro Salonu'nda saat 20.30'da gerçekleştirilecek Yıl Sonu Konseri'nde Ali Şenozan Konservatuarı'nda görev yapan 20 eğitmen sahne alacak. Türk Halk Müziği Korosu, Türkiye'nin çeşitli yörelerinden seçkin türküleri seslendirecek. Programda, eğitmenler Feyzullah Eti, Serhat Deli, Serkan Yontar, Eser Kurt ve Cumhur Kunter de solist olarak sevilen türküleri yorumlayacak.

,

////////////////

Mersin'de eğitim değerlendirildi

MERSİN Üniversitesi'nin üst yönetimi, '2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda akademik ve idari personel ile bulşarak geride kalan eğitim dönemini ele aldı. Toplantıda, gelecek yıl yapılacak çalışmalar da ele alında.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanı sıra rektör yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Prof. Dr. Mustafa Aksan ve Genel Sekreter Prof. Dr. Burak Çimen ile çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı. Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, eğitim-öğretim dönemiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Mersin Üniversitesi'nde yer alan akademik ve idari personel sayısı, lisans ve lisansüstü tezler, üniversite adresli bilimsel yayın sayıları, kaliteye yönelik çalışmalar, üniversite sanayi işbirliği, engelli öğrenci ve çalışanlara sunulan hizmetler, üniversitenin fiziki gelişim faaliyetleri ve personele yönelik eğitim faaliyetleri gibi pek çok konuya yer verildi. Sunumun ardından Rektör Suha Aydın ve üniversite yönetimi, çalışanların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi, sorularını yanıtladı.

MERSİN,

/////////////

Abit Baca göreve başladı

MUĞLA Orman Bölge Müdür Yardımcılığı yaparken Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne atanan Abit Baca, yeni görevine başladı.

2011'den beri Muğla'da görev yaparken Mersin'e atanan evli ve 2 çocuk babası Abit Baca, Bakanlık ve Orman Genel Müdürlüğü hedef ve politikaları çerçevesinde çalışacağını belirterek, "Mersin'de huzurlu bir çalışma ortamı içerisinde görevi aldıkları noktadan daha ileriye taşıyarak, Mersin'e, ormancılığa ve memleketimize hayırlar getirmesini, ekip ruhu içerisinde, birlikte, paylaşımcı ve katılımcı bir anlayışla, ürettiğimiz mal ve hizmetleri muhataplarımıza en iyi şekilde sunarak ve millet ormancılığını esas alarak hizmet edeceğiz inşallah" dedi.

MERSİN,

////////////

Engellilere 'telemarketing' eğitimi verilecek

MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'nde, belediye tarafından işgücü piyasasında çalışma imkanı kısıtlı engellilere istihdam sağlamak amacıyla telemarketing

,

/////////

Gençlere kıyafet desteği

MERSİN'in Silifke İlçesinde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği öncülüğünde ve İlçe Jandarma Komutanlığı, Kızılay ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında başarılı ve ihtiyaç sahibi 510 öğrenciye kıyafet yardımı yapıldı. Polis sorumluluk bölgesindeki 17 ilkokul ve ortaokulda 360, jandarma sorumluluk bölgesindeki 20 ilkokul ve ortaokulda 150 başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciye kıyafetleri teslim edildi. Kabasakallı İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, 'Parlayan Gençler' sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ilçe bazında 510 öğrenciye kıyafet dağıtıldığını belirtti.

Mehmet OKUR/SİLİFKE

//////////

CHP'den Kaymakam Güldibi'ye ziyaret

MERSİN'in Tarsus İlçesinde geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü kongrenin ardından CHP İlçe Başkanlığı'na seçilen Ali İlk, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'u makamlarında ziyaret etti. CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk yapılan görüşmelerde, Tarsus'un sorunları konusunda ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirterek, "Tarsus için ortak paydada buluşmamız lazım. Biz bu konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız. Son yapılan eylemlerde hiç olay çıkmaması halkımızın ve emniyet teşkilatımızın sağduyulu davranması ilçemize yakışır bir görüntü vermiştir" dedi. Ziyaretler sırasında Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti.

Tolunay DUMAN/TARSUS,

/////////////

Öncül göreve başladı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Van İl Müdürlüğü görevini yürütürken Mersin İl Müdürlüğü'ne atanan Ünal Öncül, görevine başladı.

Bingöl İl Müdürlüğü'ne atanan Selahattin Bulut'un yerine Mersin'e atanan Ünal Öncül, Van'da takdir gören çalışmalarını Mersin'de de sürdüreceğine söyledi. İl Müdürlüğü olarak proje üreten ve uygulayan bir kurum olmayı hedeflediklerini anlatan Öncül, amaçlarının kurumdan yararlanan herkese eşit ve sağlıklı hizmet olduğunu bildirdi.

MERSİN,

//////////////////

Doktor yazar okurla buluşacak

MERSİN Toros Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı ve Spor Psikologu Dr. Nedim İnce, bu kez yazarlık kimliği ile Mersinli okurlarıyla bulaşacak.

2003'te Mersin'de Arayış Gazetesi'nde başladığı, daha sonra İmece Gazetesi ve birçok internet sitesinde sürdürdüğü köşe yazarlığından sonra kalıcı eser bırakma çabasıyla kitaplar yazan Dr. Nedim İnce, 14 Haziran'da Saat 17.30'da İçel Sanat Kulübü'nde 'Mersin'den Hayata Dair Esintiler' ve 'Sağlık Olsun

///////////

Yıkım çalışması sürüyor

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türkmenbaşı Bulvarı'nın devamının açılması için belediyenin kamulaştırma işlemini tamamladığı ve yıkım çalışmalarına yürüttüğü Denizli Mahallesi Şehit Mehmet Özer Caddesi'ndeki çalışmaları denetledi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na bağlı Mevzuata Aykırı Yapılar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen yıkım çalışmalarının yapıldığı bölgeye giden Zihni Aldırmaz, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Zihni Aldırmaz, yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Türkmenbaşı Bulvarı'nın devamını açacaklarını, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile kesişecek bu bulvarın da Havaalanı Kavşağı'na kadar gideceğini söyledi. 2-3 ay içinde bulvar çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini anlatan Zihni Aldırmaz, "Kuzey Adana'dan gelen Türkmenbaşı Bulvarı'nı Havaalanı Kavşağı'na bağlayacak. Oradan da Obalar Caddesi'ne ve Akkapı'ya doğru aks devam edecek. Adana'ya hayırlı olsun" dedi. Bulvar tamamlandığında bölgede trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağını belirten Zihni Aldırmaz, Adana'da kuzey güney, doğu batı ayrımı yapmadan hizmete devam ettiklerini kaydetti.

ADANA, (DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Tarsus Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title